Fika i hagen

Mamma och jag var uppe tidigt i stallet för att morgonfodra hästarna. Vi var kvar och fikade i hagen medans de åt sitt hö, det var väldigt mysigt att sitta där och dricka varm choklad och titta på alla hästarna som mumsade på höet!
Efter det red jag, mamma och Elvi "furuborgsskogen" som är en riktig klätterrunda, det var precis lagom varmt och jättemysigt att rida i skogen hela tiden nu när löven börjar slå ut och alla vitsippor gör att det blir som ett vitt täcke överallt. Dropi tyckte det var jättemysigt att luffsa i skogen efter alla de dagar som jag har ställt lite mer krav på honom! När vi kom tillbaka var stallplanen helt full av folk som skulle iväg och rida, lite skilnad från när vi hade gett oss av. Det var fler än vi som tyckte att vårvädret var underbart!
Dropi fick sin mat och sedan gav han mig en puss med hela mulen full av lucern... Det var väl inte sådär jättetrevlig. Han prickar då alltid in de bästa tillfällena.
Nu har jag precis kommit hem från en vända hos tre hästar, en hästaffär där vi köpte lite smått och gott. Belv tre saker, lädergrimma, träns och gelpadd.



Skutt skutt

Det har varit helt underbart väder ute idag, jag och mamma åkte till stallet på eftermiddagen och red en ganska lugn runda. Innan vi red iväg flyttade vi alla valacker tillbaka till deras gamla hage, så skönt att man kan leda dem två och två utan att de börjar bråka med varandra. Det vet om att det inte är okej när man leder dem. Blev lite tjafs när vi hade släppt dem alla fem var törstiga och skulle dela på två vattenhinkar, trångt.
Dropi busade inte med mig varken igår eller idag när jag skulle hämta honom i hagen. Det gick i alla fall jättebra igår när jag lekte med honom i gräspadocken och idag gick det ännu bättre när jag lekte med honom. Förutom att jag lekte med Dropi igår så red jag också Alma för första gången. Hon är så himmla söt den hästen och superkul att rida! Det märks att hon inte är så gammal för hon är lite osäker på vart hon ska gå ibland. På ett ställe (framför ett pyttelitet dike som knappt innehöll något vatten alls) så stod hon och bara trampade jättelänge innan hon plötsligt medstämde sig för att ta världens jätteskutt, haha. Tur att jag är van vid hästar som tar sådana jätteskutt, hade en häst på ett ridläger en gång som inte gick i minsta lilla vattenpöl och gärna hoppade över dem. Kan ju säga att det blev många skutt när man red ut en regnig dag!



Långhelg!

Det känns så otroligt skönt att slippa söndagsångesten idag! Två dagar till ledigt, härligt! Lite surt att jag vaknade med ont i halsen, hoppas det går över snart och inte blir värre. Jag måste vara frisk tills skolan börjar, får inte missa nationella proven i matte.
Ska snart åka upp till stallet och rida Mysla en sväng med mamma. Tror vi ska göra premiär på en runda vi kallar Polisrundan idag, har inte ridit den sen i höstas så det ska bli roligt.
Igår var vi ute på en riktig klättertur. Mysla gick på bra men tyckte att jag var konstig som ville att hon skulle gå igenom så mycket blött. Hon gjorde ett riktigt hopp från stillastående över en, ja vad det nu var, stor vattenpöl? Jag satt helt oförberedd, det var inte ett sånt ställe där hästar brukar hoppa men hon tyckte hon kunde slippa att bli blöt om fötterna. Kunde inte annat än skratta lite åt henne, tur att jag är van vid hästar som hoppar på det sättet annars kanske jag hade blivit blöt och lerig ;)
Vi träffade också på några hästar som drog järnet fram och tillbaka i hagen. Först trodde jag och mamma att de var lösa, vi tänkte inte på att det var en hage där eftersom det inte brukar gå hästar där. Tur att det var en hage, annars hade det inte blivit roligt, massor av lösa hästar i full fart... Vi hade en härlig tur, älskar att rida i skogen! Hoppas på en lika härlig tur idag! :)
Kattis ligger och solar sig!



Glad morgon

Igår red jag en runda med mamma, red barbacka och Dropi var superduper duktig. Han var lite busig när jag skulle hämta honom i hagen så mamma satte upp "lekhagen". Efter det gick det väldigt fort att "fånga" honom eftersom han började följa med mig nästan direkt. Det är nästan så att när han är på det där bushumöret och springer iväg i hagen, då är han på sitt bästa humör så då går allting så bra efteråt. Konstigt men sant, vi får den där kommunikationen uppbyggd medans han springer runt där och det känns verkligen som att vi båda har stenkoll på varandra och vet exakt vad vi båda tänker, lite kul men det känns så. Vi tävlar lite om vem som lyckas överlista den andra, haha. Det är därremot alltid jag som vinner i slutändan, jag tror bara det är en gång som jag inte lyckats ta honom över huvud taget.
Ridturen gick suveränt han var väldigt samarbetsvillig det lilla busfröt. Gick till och med i "form" i traven vilket han har ganska svårt för i vanliga fall, det är så kul när man rider barbacka för man kännder mycket tydligare hur hela ryggen lyfter sig när han får den fina överlinjen!

Fick en väldigt glad överaskning i morse när jag gick ner i källaren och tittade vad det hade kommit för post igår. Där låg en parelli DVD (bara det är ju superkul) men den handlade dessutom och figure 8 - on line! Precis det som jag behöver öva på med Dropi, perfekt. Blev överlycklig!


Parelli DVD, On Line - Figure 8

Mia-lektion

Nu har jag precis läst klart läxan vi har tills imorgon, 60 sidor i bokenA-6171. Trodde att jag aldrig skulle bli klar men jag måste erkänna att jag kom in i den. Den börjar faktiskt bli lite spännande, men hemsk eftersom det är en självbiografi av en jude under andra världskriget.
Snart ska jag upp till stallet och rida lektion för Mia Ljungqvist. Jag och mamma har hand om Mysla idag till på söndag så det är henne jag ska rida på lektionen. Mamma får rida Snerra i helgen, kanske rider jag en sväng imorgon, det beror lite på vädret! Hoppas det blir lite bättre, just nu regnar det hur mycket som helst och det gör mig betydligt mindre ridsugen... Typiskt att jag och mamma inte hunnit beställa hem sådana ridregnkappor som finns på hööks. Nu kommer jag bli genomblöt om benen om det ska regna såhär mycket. jaja, det är bara att bita ihop och försöka fokusera så mycket som möjligt på ridningen :)
Imorgon gör jag sista nationella provet i engelska och sen blir det långhelg (med massor av häst) Längtar!!
.
Lilla Mysla



Lekfull måndag

Har varit aningen dålig på att blogga nu efter helgen, illa! I Måndags hade jag i alla fall en mysig dag i stallet tillsammans med Dropi. Jag lekte lite extra NH med honom eftersom jag (som tur var) kom på att Anne kommer och har lektioner om bara en och en halv vecka! Eftersom jag antagligen ska filma Level 2 och inte ens har satt ihop ett program en så fick jag lite smått panik just den stunden men det ska väl gå. Tänkte klura lite på det idag när jag åker till stallet, har i alla fall planerat en början som tur är. Det brukar ju alltid vara det svåraste. Så klart kommer jag också på i skrivande stund att jag inte har en blekaste aning om vart jag har lagt mina papper där det står vilka moment som måste vara med, bra Anna väldigt duktigt av dig! Bara till att börja leta efter dem då innan jag åker till stallet med mamma och Tea.
Det gick i alla fall bra när jag lekte med Dropi och vi lekte i stallets gräspaddock för första gången på väldigt länge. Eftersom cirklinggame har gått lite sådär så gjorde vi det i omgångar med lite touch it och squeeze. Satte inte sådär jättehöga krav men ville att han skulle trava ett var utan att byta riktning eller gångart, vilket han klarade utan problem! Någon gång fick han i alla fall för sig att det var himmla kul att galoppera runt mig istället och satte iväg i full fart och såg jättelycklig ut, när jag sedan tog in honom såg han ännu mer lycklig ut. Det såg ungefär ut som att han tänkte "visst var jag superduktig nu när jag kom på att jag kunde springa i fuuull fart?". Efter en stund när han stått där och sett så glad ut så verkade det som att han kom på att det hade varit lite jobbigt också, han är för rolig. Det är inte precis så att man tror att han är 22 år!
Efter det så tog vi en härlig runda i skogen och sprang en del där också och klättrade lite, gick bra det med men han tyckte inte det var så där superroligt när han trodde att vi skulle gå en väg och jag tyckte att vi skulle gå en annan, suckade lite.
Ojoj, det blev nog det längsta inlägget jag har skrivit!

Från en ridtur i förra veckan <3


Tisdageftermiddag

Nu är jag hemma från skolan och sitter och försöker göra lite läxor. Hade spanska prov idag igen och jag hoppas verkligen att det gick bra, kan inte avgöra det själv. Imorgon och på fredag ska jag göra de sista nationella proven i engelska och sen är det bara matte och spanska nationella kvar. Hoppas det kommer gå riktigt fort till sommarlovet!
Snart kommer väl mamma hem och då ska vi till stallet. Idag ska någon av oss rida, vet inte vem än. Igår tömkörde vi Snerra och det gick väldigt bra. Hon är så duktig på det, problemet är bara att jag och mamma måste lära oss lite mer. Vill lära mig att tömköra på volt så att hon kan arbeta i trav på volt utan ryttare. Får ta och lära mig det någon gång, jag tror verkligen att det är superbra för hästens rygg om man gör på rätt sätt!
På vädersidorna har det stått att det skulle regna både igår och idag men jag har då bara sett underbart väder. Lite mörkt ser det ut nu men hoppas det inte är något regn på gång. Idag var det ju riktigt varmt, cyklade 8:an i Skatås på idrotten idag och det blev riktigt varmt när solen låg på. Kanske är den riktiga våren äntligen på väg?

Snart slut på helgen..

Så var helgen slut... Den går alldeles för fort, borde vara minst tre dagar!
Idag blir det en stallfridag, kände att jag behöver träna lite, konditionen är sämre än den varit på länge. Så nu är mamma i stallet och har det mysigt, lite avundsjuk är jag faktiskt. Men jag har tittat lite på Världscupshoppning. Det är så spännande, och det är inte slut än. Rolf-Göran ligger femma just nu, han hoppade felfritt på en bana som verkade vara väldigt svår, många av de bästa rev. Jag håller tummarna för honom!
Igår var jag i alla fall uppe i stallet. Red en fantastisk skogstur i det härliga vädret. Mamma gick med mig så både hon och Snerra fick klättra. Testade att rida Snerra i repgrimma för första gången och det gick super!
Efter ridturen mockade vi lite i hagen. Thyrill var så himla gullig, gick efter mig som en skugga och var väldigt nyfiken på vad jag gjorde. Mysla var också rolig. Hon var så nyfiken på skottkärran att hon var tvungen att välta ut den så att jag fick mocka upp allt igen. Hon såg så rolig ut där hon stod och undersökte den. Snerra följde också efter mig. Alla hästar ville vara i centrum!
Nej nu får jag ta och dra mig till träningen så att jag inte kommer försent!
.
Bild på en av mina gullekatter!



Då var det fredag igen

Gokväll! Just nu sitter jag framför tvn och kikar på filmen Duplicity, hänger med lite halvbra eftersom jag sitter och förbättrar lite teckningar samtidigt. Idag blev det inget stall, så jag tog mig en sväng till stan för att leta skolbalsklänning. Givetvis kom jag hem tomhänt, som jag alltid gör när jag faktiskt letar efter något.
Igår var jag riktigt duktig och cyklade till stallet. Ville komma upp dit så snart jag kunde efter skolan, tycker det är skönt att komma iväg tidigt. Till stallet var det riktigt jobbigt. Motvind och lite uppför nästan hela vägen. Inte nog med det; kedjan hoppade också, som tur var inom gångavstånd så jag fick gå sista biten. Är lite stolt över mig själv som lyckades fixa kedjan med lite telefonhjälp från pappa. Väl i stallet upptäckte jag att ridbyxorna låg kvar hemma i byrån så jag fick rida i löpartightsen, det fungerade det också. Tog mig en härlig liten barbackatur i det varma vädret. Tränade också lite NH. Har börjat göra lite övningar som är förberedande för ridning i repgrimma.
Cykelvägen hem gick enkelt, det var till och med härligt att cykla. Lite nerför hela vägen och medvind, perfekt när man cyklar och är trött i benen. Idag vaknade jag tyvärr med träningsverk i låren, men så får det vara.
Nu ska jag nog fokusera lite mer på filmen. Ha en mysig fredag!
.
en av bilderna jag försöker bli färdig med, första hästen jag ritat på länge!



upp och iväg

Har haft två fina ridturer med Dropi, både i Onsdags och igår. Det blev mycket springa i onsdags, pigg och glad var han och fin tölt blev det också emellanåt! Nu kommer jag inte få åka till stallet eller träffa den lilla pållen på några dagar eftersom vi ska ner och hälsa på lite släktingar i helgen. Saknar alltid stallet även om jag bara är borta i typ tre dagar... Kommer säkert sakna det lika mycket nu men kommer kännas lite skönt att vila ifrån det nu eftersom det varit så intensivt med letande efter häst och alla lyser och nya intryck. Men det är klart jag kommer sakna det också!! Nu när jag åker iväg kommer jag inte skriva i helgen. Så Tea kommer stå för uppdateringen! Ha det super alla i Stålebo (och alla andra!) med era hästar!

Suss-lektion

Hemma från stallet efter att ha ridit lektion för Suss. Det var riktigt roligt, Snerra var så otroligt duktig. Släppte fint i båda varven i skritt och även i höger varv i traven. Hon känns så otroligt mycket mjukare nu, hoppas det fortsätter så och att hon inte blir halt eller så igen. Har aldrig ridit lektion på henne innan, så det var väldigt kul att göra det.
Idag fyller Karin i stallet år också (Stort Grattis!!!) så hon bjöd på tårta, riktigt gott efter en lektion!
Inte så roligt att skolan börjat igen, redan imorgon drar det igång med nationella prov i engelska och sen är det minst ett prov varje vecka fram till skolavslutningen, inte något jag ser fram emot direkt. Det är tur att jag har stallet och Snerra, där kan jag bara ta det lungt och rensa hjärnan utan att behöva tänka på all stress som blir när jag kommer hem igen.

Nya tag

Ja, då var det Måndag. Belv ingen ridning för mig idag tog det mest bara lugnt och en paus från all häst som blev förra veckan (hade gärna ridit idag med!) och alla andra intryck som Jóhann kom med. Igår därremot red jag Dropi på ännu en underbar runda, ensam. Skönt att rida ensam ibland också har inte gjort det på länge. Han gick i alla fall väldigt fint och tyckte det var riktigt kul att springa, rejsa och traska i skogen samt klättra lite. Han är så mysig Dropi, den lille pållen.
Tror att många av hästarna som var med på kursen var lite trötta efter att ha jobbat så, många låg i hagen och lilla Alma såg riktigt trött ut när hon bara stod och stirrade på stallet i flera minuter, för söt!


En av Jóhanns fina hästar


Söta lilla Dreki från Gullringsbo

Söndagsångest...

Då var det söndag igen, och sista dagen på lovet. Kan inte precis säga att jag är sugen på att gå till skolan imorgon, tycker det har varit så härligt att vara i stallet varje dag! Idag var det sista dagen på Johann-kursen. Jag och mamma var uppe både idag och igår och tittade på alla duktiga ryttare och hästar. Alla gick så fint, det är väldigt spännande att se hur olika alla får jobba beroende på vad det är de behöver träna på. Man lär sig bara av att stå bredvid. Blir så ridsugen när jag står och tittar på när andra rider, men eftersom jag har ridit varje dag denna veckan var det faktiskt mammas tur. Idag tömkörde vi Snerra en liten tur i skogen, det är så bra för henne att arbeta med ryggen utan ryttare. Jag måste säga att det gick väldigt bra. Snerra gick så fint i form och arbetade med hela kroppen. Själv har jag bara tömkört en gång förut, och det var på volt, så det är tur att vi har en så fin häst som verkligen försöker göra rätt.

.
(överst till höger; Dreki från Gullringsbo går fint i tölt, överst till vänster; Dreki från Stålebo som gosar
med Johann och nedre bilden är på Drösul i flott tölt!)



Liten barbackatur och Johann kurs

Igår var jag hela dagen och tittade på alla som red för Jóhann, man lär sig väldigt mycket av att bara titta på och alla verkade vara nöjda med sina lektioner och alla var väldigt duktiga! Idag ska jag ta med kameran och fota lite under lektionerna eftersom det verkar vara lite bättre väder idag än vad det var igår. Kul att ha lite bilder från kursen som vi kanske också kan lägga upp på stallets hemsida.

Red ut på Dropi en sväng också, den gammle pojken låg i hagen när jag hämtade honom, sötisen! Barbacka blev det eftersom han var så torr och fin, red faktiskt med tränset eftersom det känns som att vi behöver jobba på det. Det var en himmla skön liten tur vi fick, bara han och jag. Han var verkligen superduktig och gick jättefint (över förväntan!). Tror jag har lärt mig en hel del av att bara stå och titta på när Jóhann undervisar, lärorikt det med. Dropi som alltid brukar vara lite envis när det gäller vänster lossade väldigt fort och mjuknade riktigt bra. I nedförsbackar gick vi låååångsamt och tog ett litet steg i taget, han brukar annars nästan vilja springa ner för backarna och tror att det är bra för honom om han får tänka efter lite. Vi skrittade mycket för att den ska bli bättre och inte så passtaktig och så tog vi en galoppsträcka. Jag höll hela tiden energin ganska låg i skritten eftersom han lätt blir spänd, men vi får öka energin efter hand. Lite, lite itaget. Galoppen växlade jag hela tiden, från rejsfart lite lite kortare galopp, han var verkligen jätteduktig! Älskade lilla Dropi.



stallvecka

Kom nyss hem från stallet. Jag och Anna åkte dig imorse klockan 7 och gav alla hästarna frukost. Vi har varit där hela dagen och hjälpt Johann (Fridgeirsson för er som inte vet vem det är ;) ), ridit och packat hö. Älskar att vara i stallet, är alltid jätteglad av det!
Blev lite orolig för Snerra idag, kände att hennes hovar var ovanligt varma när jag skulle kratsa hovarna. Gick runt och jämförde med alla hästar. Red ändå med Anna en liten sväng för att känna hur hon kändes. Märkte ingenting under ridturen, alla gångarter var som vanligt och hon verkade inte ha ont alls. Hoppas det inte är något, ska känna på henne imorgon igen och se om det fortfarande är varmt då.
De är så söta Snerra och Thyrill, de går nästan alltid bredvid varandra och äter ur samma hög. Idag åt de till och med från samma hötuss, gullehästar :)
Men nu ska jag försöka mig på att rita av Snerra, får se hur det blir. Ha en mysig fredag :D
.
Kattis ser lite rolig ut när hon sträcker på sig haha :)

Cykeltur

Nu drar snart jag och Tea till stallet, härligt att komma dit lite tidigt när det är lov! Vi cyklar dit för första gången, så får vi se hur jobbigt det är. Kommer ju ta runt 40 min i alla fall. Vi ska hjälpa Johann idag också, borsta och tränsa hästarna så att han bara kan slänga på sin sadel och rida iväg, det är ju många hästar som han ska rida så det är ju skönt för honom om de bara står klara. Igår när vi gjorde det på eftermiddagen gick det i alla fall bra, jag red en sväng med mamma efter att jag och Tea var klara med att borsta alla små hästar. Red faktiskt Dropi med träns och bett istället för repgrimma för första gången på mer än ett halvår, kändes konstigt men det var lite kul att prova. Fortsätter nog med repgrimman i alla fall, han gillar ju att ridas med den så då är det ju onödigt att sluta.
Det är himmla roligt när det blir så långa dagar i stallet flera dagar i rad och på fredag har jag om mamma dessutom stalltjänst, det ser man alltid fram emot. Det är ju så mysigt att ge hästarna mat, packa hö och allt annat vad det nu innebär.
Nu ska fixa min mat till idag så jag kan cykla iväg till stallet snart, spännande ;)


Alma i hagen                                                               Vårt fina stall
(Instagram, @annaisryttare)

Godmorgon!

Då var det onsdag och mer än halva påsklovet har redan gått... Vädret har inte precis varit det roligaste. Ser att det regnar minst lika mycket idag, usch!
Tänkte skriva ett inlägg nu då det förmodligen inte kommer finnas tid för bloggen på resten av dagen. Vid lunch någon gång åker jag med Anna upp till stallet. Då ska jag hjälpa Johann lite med att ta in hästar, borsta och tränsa dem, se till att de blir färdiga för ridning helt enkelt :)
Om vädret blir lite bättre ska jag försöka kika lite när han rider också, och även ta en liten tur själv.
Igår skulle jag egentligen ridit Dreki, men han frös så han skakade när jag tog in honom den lilla stackaren. Han har nästan fällt all vinterpäls nu och i det här vädret blev han genomblöt. Istället ställde vi in honom någon timma och gav honom hö så att han fick torka upp och bli varm igen. På natten slutade det regna, som tur var, annars hade det blivit innenatt för Snerra och Dreki. Tog istället en tur på Snerra och det gick så himla fint, lika duktig som alltid :) Tänker lite på dem just nu när jag kollar ut, kanske får skynda mig ut och ta in dem och kolla så att de inte fryser. Detta är verkligen det värsta vädret för hästarna, tur bara att det inte är ännu kallare och blåst!
Nu ska jag iväg och fixa lite matsäck för dagen, ha en regnig dag ;)

Regnig stalldag

Gokväll! Hemma igen efter att ha tillbringat eftermiddagen i stallet. Mamma och jag satt hemma och väntade i hopp om att regnet skulle sluta ösa ner. Vi passade till och med på att städa ordentligt bland alla våra hästgrejer vi har här hemma.
Regnet slutade inte falla utan vi åkte upp ändå. Först kände jag verkligen inte för att rida, tyckte det räckte att pyssla lite i stallet. Men sen blev det lite bättre och vi tog en tur i alla fall. Idag red jag Dreki igen och mamma Snerra. Han är så himla snäll och go lille Dreki men det var två gånger jag inte var så glad på honom idag... Först innan ridturen. Jag ställde in honom i en box eftersom det regnade så mycket. Jag hade precis borstat färdigt honom och gått ut ur boxen så rullar han sig. Eftersom han var blöt fastnade all torven och jag var tvungen att borsta om honom... han tyckte väl att det var mysigt med något torrt att rulla sig i, han såg så nöjd ut så haha. Andra gången var efter ridturen. Han väntade på att få mat och hade ställt sig lite roligt i stallgången. Så plötsligt ser jag att han börjar bajsa, mitt i Snerras ryktkorg (som jag hade städat innan ridturen).. Han träffade verkligen precis i den. Kunde inte låta bli att skratta åt honom, det såg precis ut som han hade siktat in sig på att träffa korgen. Tur att han inte var lös i magen ;)
Tränade lite NH med Snerra på gårdsplanen, blev ingen pressening idag eftersom mamma ville komma hem, det får jag ta någon annan dag. Hon är så himla duktig, lär sig så fort. Men själv måste jag träna på att bli tydligare med mitt kroppsspråk, så att allt blir lättare. Och träna med repet så att jag får bättre koll, det är nog det som är svårast..
Men nu ska jag se på film; Benjamin Buttons otroliga liv. Ha det bäst! :)
.
Bettnyckelring jag hittade när jag rensade bland alla saker :)



Riktigt puskerusk!

Just nu har jag inget bättre för mig än att sitta framför datorn och vandra runt i huset och titta på det minst sagt trista vädret utanför... Känns inte sådär jättekul med snöslask i April, förra året var ju betydligt bättre! Jag och mamma kommer i alla fall trotsa regnet/snön och ge oss ut och rida, bara att ta på sig regnkappan och ge sig ut. Finns ju faktiskt värre väder än detta men i bland önskar man i alla fall att man hade ett ridhus, även om det är mycket roligare att rida ut!
Nu har jag i alla fall letat reda på lite islandshäst butiker på nätet, tänkte dela med mig av några av dem.

Agersta Ridshop
Hilbar
Ninas häst och hund - både för islandshäst och hund!
aaislandshast

Det jag främs har tittat på på sidorna är träns, alltid lite kul att hitta fina träns. Måste ju spana in ett till min framtida häst! ;)

Skulle vilja ha detta tränset fast utan pärlor

 

Vill att den lilla ringen där nere ska se ut som den till vänster, inte som den till höger ;)


Lilla tölthästen

Har varit en sådan underbar häst-dag idag, fint väder dessutom! Red Lind och lekte lite NH med både henne och Alma. Två riktigt mysiga och roliga hästar att leka med. Blev en väldigt mycket fika i stallet också, när vi kom dit var Tea och Åsa där, så vi fikade med dem. Efter det hämtade jag Lind och då kom helt oväntat några bekanta till mig och mamma förbi. De hade chansat på att det var detta stallet som vi red i och de hade en sådan tur att just då var vi där! Så då fikade vi med dem också innan vi gav oss iväg på en jättemysig runda. Jag och Lind sprang lite mer än vad Muninn och mamma gjorde, töltade massor. Hon är ju en riktigt tölthäst Lind! Sedan tog vi en galopp upp för "motivationsbacken" hon sprang på riktigt bra och tyckte det var himmla kul, sedan skrittade vi lugnt heeeela vägen hem. En liten utmaning i början för henne men sedan slappnade hon av och kunde i alla fall gå hyfsat långsamt, fast Muninn hamnade en bit efter ett antal gånger.
Kommer bli ridning för mig varje dag denna veckan, passar mig perfekt. Finns ingenting bättre än att vara i stallet hela dagarna och bara mysa!


En bild från i vintras när jag var i Eskilsby med Tea

Härlig stalldag!

Kom nyss hem från stallet. Red en härlig tur i vårvädret på Snerra. Idag kändes hon lite trött, kanske för värmen. Det är faktiskt mycket varmare ute än vad det skulle vara.
Kommer förmodligen att vara i stallet varje dag den här veckan. På torsdag ska jag och Anna cykla upp, måste erkänna att jag inte brukar cykla en mil varje dag..  Men det ska nog gå bra, måste testa om det ens är rimligt inför sommaren.
Tränade på samma som alltid med Snerra idag; att gå över bommen. Allt går fortfarande framåt. Nu går hon över den när den ligger som högst utan att jag behöver gå framför henne. Går i zon fyra och hon går över utan problem, duktiga häst!
Imorgon tror jag att jag ska börja träna henne med pressening, har aldrig testat det med henne men jag tror inte att hon kommer bry sig så mycket.
Hästarna var så söta idag när vi gav dem lunch. Vi har öppnat upp till sommarhagen nu så att stona (och Thyrill) kan gå mellan hagarna. Mamma började lägga ut högar med hö i "sommarhagen" och hästarna bara stirrade på henne. När hästarna väl fattade att det var öppet blev de överlyckliga och galopperade i full fart in i den andra hagen. Bästa sättet att få hästar att springa i hagen är att komma med mat... ;)
.
Hästarna i full galopp! Har inte hunnit föra över bilderna
utan snodde från min Instagram (teaistryttare) :)



Glad (hästig) Påsk!

Har varit i stallet och kom hem för några timmar sedan, jag och mamma red en lite längre runda, som inte är så jättelång, hehe. Dropi ville inte komma idag i hagen, han tyckte det var en mycket bättre idé att han skulle springa kors och tvärs och leka. Så mamma hjälpe mig att göra den "berömda" lekhagen. Sedan gick det fin fint, mycket bättre än förra gången jag lekte i den. Han gick med på att leka min variant av hans lek vilket betydde att vi bytte roller, jag springer iväg och han springer efter mig, jag gillar i alla fall den varianten mycket mer!
Det märks också att "draw" har blivit bättre, annars så skulle det nog inte gått så bra i dag som det gjorde i lekhagen. Igår fick vi också en riktigt fin lektimme tillsammans när vi minsann bevisade att cirklinggame har blivit mycket mer av en lek för oss två, det är kul när man ser framstegen och man får bekräftelse (även om det är en liten) att man har gjort rätt!
Vet att Tea gjorde riktigt fina squeeze med Snerra när de lekte idag också, hejja dem!


Från min Instagram (som nu också finns för Android!), heter AnnaIsryttare
Visst är bilden på Dropi överst kul?! Haha, han var så avslappnad när jag hade stått och borstat honom en stund!

Långfredag

Är så glad, nu kan jag äntligen fira påsklovet ordentligt. Svenskan är inskickad så nu har jag inget mer skolarbete att göra på hela veckan!
Kom hem från stallet för ungefär en timma sen. Riktigt skitväder ute, snöblask och kallt... Red i alla fall en tur med Anna och mamma (som hade Dreki). Snerra var lite trött idag, hon kanske också tyckte det var tråkigt väder ;)
Älskar min lilla häst så mycket, hon var så himla duktig när vi tränade idag! I onsdags när jag gick över bommen i "gången" ville hon absolut inte gå över den om inte jag gick vid hennes huvud. Idag tog jag det ett steg längre och tränade på att gå i zon 4 (vid rumpan) när hon gick över den. Det gjorde hon också, utan problem! Åt ur lådan gjorde hon också. Jag gav henne lite hö och istället för att lägga det på marken la jag det i lådan, i och för sig gallret men hon har inte velat äta ur lådan överhuvudtaget förut. Men idag åt hon minsann ur lådan också. Fina häst!
Nu ska jag äta lite påskmiddag med familjen. Glad Påsk på er! :D
.
Min älskade Snerra!



Stallet nästa!

Har haft en skön förmiddag och bara segat, kan behövas nu i början av lovet! Snart åker jag och Tea till stallet, vet itne riktigt vad vi har planerat att göra. Jag ska rida Dropi och kommer säkert ge Muninn en liten kram, hehe. Han var så mysig den lilla hästen så kommer inte kunna låta bli! Jag blir ju kär i alla hästar, men när jag väl ska ha en egen så är jag kritisk... Det är väl ungefär så men det blir ju helt annorlunda när man ska rida en häst som man kanske ska köpa än om man bara rider ut på någons häst som står i stallet.
Sitter och ritar lite, är så sugen på att komma igång med att rita lite hästar igen. Det kommer i perioder och när det är skola så hinner jag inte med mycket annat än att göra läxor och vara i stallet. Men nu ska det bli ändring!


Förra sensommaren, härligt!

I want to be the best me I can be

Nu har jag fått mitt efterlängtade (och väl behövda) påsklov!! Det ända jag tänker på nu är hästar, framför allt hästköp. Det är både roligt och lite jobbigt för huvudet. Jag fick i alla fall en liten paus från själva köpdelen när jag och mamma åkte till stallet. Red söta Muninn för första gången idag, han är verkligen inte svår att tycka om. Kändes lite konstigt att bara gå förbi Dropi i hagen och hämta en annan häst. Gick igenom lite grund NH saker med Muninn i hagen. Friendly game, jojo game, porcupine game och några fler av de sju lekarna. Det blev mest friendlygame för att öka hans confidence, trygghet. Efter en stund fungerade allt som jag ville och han verkade lugn och vi hade lärt känna varandra lite grann. Bestämmde mig för att rida med repgrimma eftersom jag visste att han hade varit med om NH innan och eftersom han lyssnade bra på mig. Hade tränset över som en säkerhet! Gick väldigt bra och jag blev förtjust i den lilla pållen! Han var så mysig och lyssnade väldigt bra och det var verkligen en jättehärlig tur.

 class=

Äntligen Påsklov!

Nu är det äntligen här, påsklovet jag har tjatat om! :D
Vill inte fira riktigt än eftersom jag fortfarande har en svenskarapport att skriva färdigt. Men jag behöver inte gå till skolan på hela nästa vecka, så underbart!
Idag blir det inget stall, mamma ska bort och jag hinner inte eftersom jag behöver skriva färdigt det sista på svenskan. Det är imorgon hästpåsken börjar. Jag och mamma tar hand om Dreki över påsken så imorgon rider någon av oss honom, vem har vi inte bestämt än. Längtar till stallet varje dag jag inte är där, det är så härligt att ha egen häst igen.
Tränade igår igen med bommen men då ville hon inte gå över. Hon försöker men det verkar som hon tycker att det är jobbigt att lyfta benen så högt. Eftersom vi iprincip körde fast i hagen bröt jag allt och började träna på annat sätt. Mellan två av hagarna har vi en gång som används som hage ibland. Där finns det två bommar som är ett staket och går att flytta på. Så jag tränade med den nedersta bommen och höjde succesivt När hon fattade att hon fick äta efter att hon gått över gick hon till slut över bommen när den låg i nästan samma höjd som den i hagen. Imorgon ska vi fortsätta träna och sen hoppas jag på att det ska fungera i hagen också :)
Men nu får alla ha en fin skärtorsdag och njuta av att det är ledigt imorgon! :D
.
En av gullekatterna i stallet, Kitty!



Påsk och skoj

Jag vet att jag och Tea tjatar om påsklov men det ska bli såååå skönt och roligt, massor med häst och stall! Jag räknar det nästan som att lovet redan har börjat eftersom jag inte har någon läxa tills imorgon.
Trodde att jag och mamma skulle komma hem jättesent efter att ha varit och tittat på häst men vi kom iväg riktigt snabbt så vi kom inte hem speciellt sent, skönt! Det är ganska mysigt att åka bil ändå och det är alltid lite småpirrigt när man är påväg till ett nytt ställe och ska titta på ny häst. Jag försöker att inte ha några förväntningar över huvud taget för att jag inte ska bli besviken när jag åker därifrån. Det blir så trist om man sitter och tänker på hur det ska bli och så var det inte alls så man trodde, det är ju lite deprimerande.
Nej, nu blir det till att kila i säng så jag orkar med den sista dagen innan älskade LOVET!


Dropi & Gnýfari vid ihopsläppet

Stalltjänst-onsdag

Vet inte hur många gånger jag läst dikter med Edith Södergran och Hjalmar Söderberg vid det här laget. Förstår inte hur jag ska hinna med att skriva en rapport tills imorgon, är halvfärdig och nu verkar det som jag har förstått uppgiften fel. Tur att vi har svenska lektion imorgon bitti, då kanske allt hamnar på sin plats igen...
Lyckades somna till i soffan en halvtimma förut, ännu ett tecken på att jag behöver vara ledig! Det är tur att jag har stallet, det är min räddning. Hade jag inte haft det hade skolan helt knäckt mig. Idag är det stalltjänsten som kommer rädda mig från allt plugg. Känner att jag behöver åka upp och rensa hjärnan lite.
Tränade lite med Snerra igår på att gå över bommen, hon gick över åt ena hållet men sen ville hon inte gå tillbaka. Valde att sluta när hon hade gjort touch it på nedersta bommen utan att vara det minsta spänd. Tänkte göra lite samma idag när jag kommer upp, så lär hon sig nog snart att det inte är något farligt att gå över där.
Ska också försöka lära henne att äta ur slowfeeding lådorna. Hon tycker inte riktigt om dem, väljer hellre att äta det lilla gräset som finns bredvid. Tror aldrig hon ätit ur en låda förr, men med lite träning ska hon nog fatta det också :)
Men nu får jag ta tillvara på den tiden jag har och försöka skriva färdigt min svenska rapport. Ha det bäst!
Vet inte hur många gånger jag läst dikter med Edith Södergran och Hjalmar Söderberg vid det här laget. Förstår inte hur jag ska hinna med att skriva en rapport tills imorgon, är halvfärdig och nu verkar det som jag har förstått uppgiften fel. Tur att vi har svenska lektion imorgon bitti, då kanske allt hamnar på sin plats igen...
Lyckades somna till i soffan en halvtimma förut, ännu ett tecken på att jag behöver vara ledig! Det är tur att jag har stallet, det är min räddning. Hade jag inte haft det hade skolan helt knäckt mig. Idag är det stalltjänsten som kommer rädda mig från allt plugg. Känner att jag behöver åka upp och rensa hjärnan lite.
Tränade lite med Snerra igår på att gå över bommen, hon gick över åt ena hållet men sen ville hon inte gå tillbaka. Valde att sluta när hon hade gjort touch it på nedersta bommen utan att vara det minsta spänd. Tänkte göra lite samma idag när jag kommer upp, så lär hon sig nog snart att det inte är något farligt att gå över där.
Ska också försöka lära henne att äta ur slowfeeding lådorna. Hon tycker inte riktigt om dem, väljer hellre att äta det lilla gräset som finns bredvid. Tror aldrig hon ätit ur en låda förr, men med lite träning ska hon nog fatta det också :)
Men nu får jag ta tillvara på den tiden jag har och försöka skriva färdigt min svenska rapport. Ha det bäst!
.
Några bilder jag hittade på skoldatorn



Hästletartagen

Jag och mamma åker runt väldigt mycket just nu och letar efter häst, vi fick av någon anledning världens kick! Därför är vi helt upptagna av att åka runt till olika stall och se om vi kan hitta någon häst som skulle kunna passa mig, och mamma. Det är, som jag sagt tidigare, mycket svårare än vad jag trodde. Även om det är jättekul att titta på så många olika hästar för man lär sig så väldigt mycket men ibland vill man bara att någon ska ta fram den rätta hästen till en så man kan få den någon gång, haha nej men nästan.
Tänker i vilket fall inte säga någonting om hur det gick igår med hästen som vi tittade på, om jag hittar hästen som jag vill ha kommer jag inte berätta det förens hästen har kommit hem till oss eller vi har köpt hästen!

Kommer inte hinna rida Dropi idag inte kul men nästa vecka kommer jag få rida honom mycket mer. Skönt att "komma hem" och slippa åka runt i olika stall för att leta efter häst.


En glad Gnýfari

Snart påsklov!

Då var det tisdag igen och snart påsklov! Räknar dagarna och nu är det inte mycket kvar :)
I eftermiddag ska jag till stallet och rida. Mamma ska köra upp mig och sen komma upp och hämta mig igen. Måste träna Snerra på att gå mellan hagarna. Sen vi började med slowfeeding i stallet flyttar vi över hästarna till hagen bredvid när vi ska fylla på slowfeedinglådorna. Den öppningen i staketet som är har en bom längst ner och Snerra tycker inte om att gå över där. Tror det kan bero på att strömmen tickar i staketet som är precis bredvid och att hon tror att det är ström i den nedersta bommen också. Så idag ska jag träna lite NH i hagen och sen tänkte jag hinna med en liten tur. Hoppas det inte blir lika kallt som det var i morse, tänkte fotografera lite om det är soligt och fint så att jag får lite fina vårbilder från stallet.
Men nu har jag snart spanska lektion. Adios! ;)

Musikal

Inte speciellt hästigt detta men idag har jag i alla fall suttit framför ett piano och spelat till en musikal som lite folk från skolan gör, vi gjorde både första och sista föreställningen idag så nu är vi klara! Det var faktiskt mycket roligare under själva föreställningen än vad det har varit tidigare.

I och med musikalen blev det inga hästar för mig idag, önskar verkligen att jag kunde få rida varje dag. Det kommer jag ju dessutom få göra under påsklovet, i alla fall mer än vad jag gör i vanliga fall eftersom jag ska hjälpa mamma att ta hand om Muninn! Ska bli jättekul att pyssla med en ny häst som jag inte känner speciellt mycket ännu, ska träna NH (som jag vet att han redan kan en del) och annat kul. Hoppas att det går fort fram så att jag kan hoppa upp på honom med repgrimma i slutet av veckan i alla fall. Älskar verkligen att ha fler hästar att ta han om, det är så kul att vara i stallet och jag tror verkligen det skulle passa mig att jobba med hästar. Jag får aldrig nog av det!


Alma (till vänster) & Muninn (till höger)

April, april!

Då var det söndag igen, helgen går alldeles för fort! Första april också, får se om det blir något roligt aprilskämt idag ;)
Det känns konstigt att jag inte ska åka till stallet idag, är där nästan varje dag nu för tiden. Egentligen är jag hur ridsugen som helst, men idag ska mamma få rida.
Fick ett sms igår om att Snerra stod och åt i samma låda som Alma, vad gulligt! Redan när vi åkte därifrån såg man att Alma gick efter Snerra vart hon än gick, utan att hon verkade bry sig det minsta. Känns så himla skönt att hon går i en stor hage med andra hästar!
Eftersom jag har en hemmamorgon passade jag på att städa min garderob med hästkläder och upptäckte att jag måste åka och köpa tröjor inför våren, har bara en enda som passar och den kan jag ju inte ha hela tiden. Frågan är bara när jag ska få tid till det, kanske på påsklovet?
Det är ju faktiskt bara fyra dagar i skolan den här veckan och sen är det påsk, åh vad jag längtar!!! Ska åka upp till stallet varje dag om jag hinner, hade tänkt cykla upp men det verkar som att det ska bli kallt. Johann kommer och ska ha kurs helgen efter påsk och veckan när vi har påsklov ska han rida hästarna, och det vill jag gärna se!
Nej nu får jag nog ta och städa min vanliga garderob också, det behövs verkligen.
Resultatet av när jag ska plugga, kameran fram och kort på allt (t o m saltskålen)...



RSS 2.0