Övningar i skogen

Idag var det ihopsläpp till "sommarflockar", det är väldigt kul att se hur olika hästar beter sig! Dropi tar det verkligen med ro, det ser i alla fall ut så, han hetsar inte upp sig det minsta. Innan vi släppte ihop dem red jag Dropi en liten tur tillsammans med mamma och Lind, en (som alltid) mysig runda! För att de ska bli lugnare med att hästar springer runt dem så skrittade den ena medans den andra sprang förbi och när den hade kommit före så stannade den sedan så väntade man en stund och så sprang den som var bakom förbi och så växlade vi så hela tiden. En jättebra övning! Målet är ju att hästen ska kunna springa förbi i galopp och den andra bara lunkar på i skritt. Sedan kan man ju avancera så att det är fler hästar som ska springa förbi, men det är klart viktigt att börja på den nivån som hästen klarar av!

I morgon åker jag och mamma och tittar på två hästar, spännande!


En av dagens bilder från valackhagen. Dropi är längst till vänster :)

Ihopsläpp

Nu har vi släppt ihop hästarna! Allt gick faktiskt över förväntan, det var väldigt lugnt, speciellt bland stona och Thyrill. Valackarna däremot pep en del men när vi åkte från stallet var allt lugnt och de gick och åt.
Snerra var så himla glad över att få komma ut i en stor hage med andra hästar. Det första hon gjorde när mamma släppte henne var att rulla sig. Sen hoppade hon upp och började bocka och drog i väg i världens korsgalopp (inte full koll på sina ben). Brunstig är hon också, hon drog med sig Lind så nu går de runt och försöker uppvakta Thyrill som inte verkar fatta någonting.
Det är alltid så när man släpper ihop hästar, först vill man att allt ska gå väldigt lugnt och stilla, men när det väl gör det tycker man att de kan springa lite till och leka med varandra. Så tycker i alla fall jag att det är, men jag får väl vara glad över att allt gick så himla bra (hoppas de är lika lugna fortfarande).
Tyvärr var vädret mitt sämsta fotoväder, det växlade mellan sol och mulet hela tiden och jag är kass på att ställa om kameran när ljusförhållandena ändras hela tiden. Frös om fingrarna också, rena vintern ute med riktigt kall vind. Lite irriterad också eftersom jag inte fattar varför kvalitén försämras så himla mycket så fort jag laddar in bilderna på bloggen, måste ta reda på hur jag ska göra för att den ska vara samma som den är egentligen! Men nu ska jag städa och göra lite läxor (fy)..
Lycklig Snerra som galopperar i hagen



Mysfredag!

Har haft en underbar eftermiddag i stallet! Mamma skjutsade upp och släppte av mig i stallet nästan direkt efter skolan. Först tränade jag lite NH med Snerra, försöker göra det varje gång, gå igenom de sju lekarna så att vi klarar level 1. Mitt stora problem är att hitta utmaningar för Snerra, att hon ska bli mer motiverad. Ibland ser hon jätte uttråkad ut... Är inte så van att träna hästar som är LB så jag får lära om lite. Men Snerra är så himla duktig, lite jobbigt tycker hon det är när jag slänger repet framför henne, så det måste jag träna lite mer på.
Sen red jag en härlig tur ensam. Stötte på årets första älg. Kände att Snerra tittade ovanligt mycket in i skogen så jag tittade in och jo, tio meter från vägen stod det en stor älg och stirrade på oss. Jag blev betydligt mer rädd än vad Snerra blev, hon bara tittade lite, men jag har respekt för älgar och vill verkligen inte komma för nära dem (såklart).
Imorgon ska vi släppa ihop hästarna. Flocken ska delas nu inför sommarbete, stona och Thyrill blir en flock och valackarna en annan. Vet att Snerra kan vara lite tjurig på andra hästar, hon är ganska ranghög, men jag hoppas allt ska gå bra imorgon, de har ju ändå gått och nosat på varandra över staketet i två veckor nu.
Nu ska jag titta lite på tv och mysa ner mig i soffan. Ha det bra! :)
Mörk och pixlig bild på Snerra, men den enda jag har på skoldatorn :)



Lite från i höstas


Bilder från Gaedingakeppnir på Sävebanan

I skymningen

Idag kom Dropi gladeligen fram till mig istället för att springa iväg, han kanske lärde sig nått från gårdagen, hoppas det! Vi red en liten kortis och han tyckte inte det var sådär jättekul att gå ut ensam när det började mörkna men han gillade läget kan man väl säga. Det blev lite klättra, upp och ner, bra träning! En liten galopp också. När jag är ute själv och rider så lyssnar han verkligen jättebra på när jag tar ner min energi och vill att han ska sakta av, är inte sådär jättebra på att få upp min energi för att få honom att gå... Hehe, men det ska vi öva mer på när vi har levlat. Vi lägger mycket fokus on line nu vilket är jättekul! Funderade faktiskt ett tag idag på om jag skulle rida honom med bett och se hur det skulle gå, har ju inte ridit honom på det sedan ett halvår eller nåt? Men jag hoppade bettet, tog repgrimman som vanligt istället. Han verkar trivas väldigt bra med det, vilket är jättekul!

I morgon kommer det antagligen inte bli så mycket uppdatering från min sida, är lite upptagen med lite roliga (nej, inte roliga) saker...


Min första medlems DVD från Parelli, tittade på den nu i eftermiddag. Lärorik!

Åker till stallet

Nu åker snart jag, mamma och Tea till stallet. Tea och mamma ska rida lektion, så jag tar väl en liten tur ut med Dropi eller hittar så hittar jag på nåt annat kul. Hoppas att jag slipper sätta upp en "lekhage" idag igen, även om det är kul att jobba i den så är det inte kul att han springer iväg från mig och gör det till en lek. Vi ska i alla fall träna mer på draw.
Dropi kommer säkert fälla lika mycket idag som han gjorde igår. Han fälde som jag vet inte vad! Borstade honom innan jag red och man kunde bara dra handen så hade man en näve full med hår. Sen red jag barbacka och när jag hoppade av kunde man ju knappt se mina ridbyxor, de var ett tjockt lager på dem! Märks att det börjar bli vår, även om de säger att de ska bli snö eller snöblandat regn nästa vecka? Konstigt, konstigt. Man får väl passa på att njuta av dessa härliga riddagar fram tills dess!



Draw

Var så lycklig när jag fick komma till stallet idag, jag klarar mig inte ens utan hästarna i tre dagar?! Blev helt galen på mamma när hon klagade på att det var blåsigt och att hon ville åka hem igen. "BLÅSIGT?! Det är ju knappast en vindpust? Var glad att det inte stormar OCH ösregnar!" Jag var bara så lycklig. Dropi verkade och tycka att det var superkul att jag kom tillbaka så han tog sitt lilla rejs i hagen. Mamma hjälpte mig snabbt att sätta upp en liten "lekhage" till honom där vi kunde fösa in honom. När han var inne i lekhagen satte vi igång med lekarna. "Move your hindquaters (flytta dina bakben)"-leken är så bra. Man lägger tryck på bakdelen (inte fysiskt) och så fort han gör vad man vill så tittar man upp i himmlen och ser nöjd ut, haha. Till slut så började han följa mig några steg sedan helt och hållet, stolt över honom. Det är verkligen vår "draw" som det behöver jobbas med, så idag så fick han komma och komma och komma och massor med godis när han gjorde det bra! Han gjorde några riktigt fina men vi behöver jobba mycket mer!
En liten förklaring till vad Draw & Drive är. Drive flytta för rytmiskt tryck, Draw är när hästen ska komma tillbaka som en magnet typ. Det var Annes fina förklaring till det ;)
Leken jag gjorde går egentligen ut på att jag inte ska fånga hästen, utan hästen ska fånga mig!


Gnyfari & Dreki, två sötnosar i stallet. Bild från i höstas.

Trött på allt plugg...

Nu orkar jag inte plugga mer. Känns sådär lagom användbart att kunna det latiska namnet på våra muskler, jag lär nog aldrig behöva använda det...
Fick hoppa över stallet idag, hinner inte med att åka dit varje dagn skolan måste också hinnas med. Igår red jag ju i det fantastiska, nästan sommarvädret och det var jätte mysigt! Så idag fick mamma rida, även fast jag egentligen hade velat, Snerra är ju faktiskt hennes häst också.
Men imorgon ska jag rida lektion för Mia på Mysla. Har inte ridit så regelbundet för tränare nu så det ska bli roligt! Tyvärr har jag sett och hört att det ska bli skitväder nästa vecka, snö till påsk har jag hört från nåt håll men det hoppas jag verkligen inte! Jag tycker våren kan stanna ända fram till sommaren, utan någon snö eller kyla som förstör den här perfekta ridårstiden..
Första vårbilden!



Ishästar i aktion

Lite fler bilder från våra älskade Ishästars dag!
Det är inte de bästa ljusförhållanderna där inne och det kommer mycket olika ljus från alla håll så det är svårt att hitta rätt färgbalans vilket gör att bilderna kan se lite blåa ut men samtidigt gula, inte kul.
Idag har det varit underbart väder och det hade varit helt perfekt att åka till stallet, men jag hade alldeles för mycket läxor att göra så det blev inget, tråkigt men ibland får skolan gå före.
I morgon blir det i vilket fall ridning oavsätt mycket läxor eller inte. Hoppas att det är lika fint väder i morgon i alla fall, skiter i om det är kallare. Jag är glad så länge jag inte fryser fingrarna av mig!







Tisdag!

Här sitter jag hemma och pluggar på spanska och idrott. Har precis redigerat lite bilder från Göteborg Horseshow men det blev inga som var särskillt bra.
Väntar bara på att mamma ska bli färdig och sen åker vi upp till stallet. Idag är det stallmöte så jag ska försöka hinna med att ta hand om både Snerra och Mysla under tiden det håller på. Det är ju rena sommaren ute, nästan 20 grader och helt soligt, det är då man bara längtar efter att få rida!
När jag rider idag måste jag verkligen se till att hon travar så mycket som hon ska, har blivit lite dåligt med det de senaste gångerna och vi får inte slarva med hennes igångstart efter hältan.
Nu drar jag iväg till stallet i sommarvärmen! :)


En av bilderna från GBG horseshow på Patrik Kittel.



Islandshästens dag bilder




Lite bilder från Islandshästens dag, nu måste jag kila till skolan!

Längre helg

Jaha, då var det Måndag igen. Önskar att helgen var minst en dag längre i alla fall. Skönt att det är lov om två veckor i alla fall. Då ska jag göra såna goda och fina frukostar som jag gjorde nästan varje dag förra sommaren, saknar dem verkligen!

Det var väldigt roligt att titta på alla söta och duktiga hästar igår, har aldrig varit på Islandshästens Dag innan men det är helt klart värt att åka dit igen! Det är kul när det är så blandat med hur långt ryttare och hästar har kommit. I en av pauserna var det ett antal ryttare som tillsammans med sina hästar gjorde en riktigt snygg kadrilj, det såg verkligen riktigt proffsigt ut. Det som var så roligt var att de var så avslappnade och alla såg väldigt glada ut. Även om det var en häst som var lite mer tittig än de andra och inte riktigt ville gå fram så klarade de av det jättesnyggt. Bra jobbat till alla dem som var med!


En av mina frukostar förra sommaren, mums!

Måndag morgon...

Nu sitter jag i skolan och håller nästan på att somna. Eftersom jag var sjuk förra veckan missade jag ett spanska prov så idag fick jag komma åtta idag och göra det istället. Vi har ju ställt om klockan också så då blir det ännu en timma tidigare...
Igår var ju jag och Anna på Islandshästens Dag i Helsingborg. Det har varit en tradition i fyra år nu (tror jag det blir). Tycker det är jättemysigt att sitta där och titta på alla söta islandshästar. Självklart blir man ridsugen men jag får klara mig tills ikväll. Denna veckan passar jag lilla Mysla i stallet så det blir hon som ska få följa med på en tur idag. Självklart ska jag rida Snerra också, men inte just idag.
Nej nu får jag göra lite nytta. Ha en rolig måndag! :)

Islandshästens dag

Nu sitter jag och Tea i Helsingborgs ridhus och tittar på fina islandshästar, har tagit med mig kameran så lägger upp lite bilder i kväll eller i morgon. Det blir nog inga hästsaker köpta för min del eftersom jag inte har hittat någon häst ännu. Just nu är det två fina skimmlar på skimmlar på banan. Idag blir det hästtittande istället för ridning, kul det också. Längtar så tills jag hittar en häst, ska bli så kul att följa en häst i flera år och utvecklas tillsammans! Det blir ju ännu roligare när jag och Tea har häst i samma stall. Nu börjar invigningen :D

Lång och superrolig dag

Jepp, det blev en väldigt lång dag men det var mer än jättekul! Tittade på alla lektionerna, haha. På min lektion gick vi igenom vad man måste ha med på en audition och vad jag behöver finslipa på, så nu gäller det bara att leka på tills det sitter! Vi hade också en väldigt kul teori som Tea skrev om här.
Kan säga att jag är himmla trött nu och i morgon måste jag också sätta klockan på när jag ska gå upp eftersom jag ska följa med Tea ner till Helsingborg och kika på tävlingar och allt vad det nu är på Islandshästens dag. Kameran följer med, får se om det blir några kul bilder. Får se om jag kan hålla mig vaken i morgon, kommer säkert somna i bilden ner, haha!




Bilder från teorin idag

Underbar dag!

Nu är jag hemma igen efter en dag i stallet. Är så himla glad! Det är så fantastiskt roligt att träna för Anne och Snerra är en underbar häst!
Berättade för Anne att tanken är att jag ska försöka levla med Snerra. Det är så stor skillnad att träna med en häst som är LB (horsenalityförklaring från min förra blogg) mot en som är RB. Jag är så van vid att träna RB hästar och därför måste jag nu ställa om och göra lite annorlunda eftersom Snerra är LB. Ska börja träna med henne nu och försöka lära mig själv så att jag blir snabbare och får bättre koll på mitt eget kroppsspråk. Snerra är så himla duktig, bara jag som måste bli det också ;)
Att vädret är helt perfekt ute gör inte saken sämre precis. Det känns inte som att det är mars när man måste ta av sig jackan för att solen värmer så.
Något som var väldigt häftigt idag var teorin. Vi hade en praktiskt teori, alla hade med sig varsin häst. Eftersom vi satsar mycket på en naturlig och säker hästhantering på Stålebo var det perfekt att träna på att alla hästar ska visa respekt och inte börja bråka med andra hästar när vi hanterar dem i stallgången osv. Målet var att vi skulle komma nära med hästarna, så att de skulle stå bredvid varandra, utan att de skulle tjura utan helt enkelt bara visa respekt för sin ledare. Så där stod vi efter lite träning på rad i hagen, tio hästar (alla har ju inte ens gått ihop) och alla hästar var avspända och visade respekt (hoppas Anna fick något fint kort på oss). Det var en otrolig känsla!
Nu ska jag nog ta och fotografera lite, ha det bäst!


Dreki, en av sötisarna i stallet, i det underbara vårvädret!



NH-dag

Igår kom jag till stallet och trodde att jag bara skulle vara där och ta kort, men icke. Jag fick rida Lind, tillsammas med Tea och hennes mamma samt Linds ägare. Vi tog en väldigt mysig runda och jag och Tea tog en liten extra skogsrunda som är en av de bästa! Den brukar vara jätteblöt men nu när det inte har regnat på några dagar var den perfekt att rida.
Nu ska jag snart till stallet och vara där tills i kväll, så det blir en lång härlig stalldag idag. Både Tea och jag har lektioner för Anne så jag ska kika på Tea och de andra som har lektioner ändra tills min lektion som ligger sist. Jag kommer helt klart orka hela dagen på grund av att det är så kul, haha, men oj vad jag kommer sova inatt!
Ha en underbar Lördag!


Bild på mig och Lind från förra "NH-dagen"

Äntligen fredag!

Då var det äntligen fredag, så himla underbart!!! Vi slapp sista lektionen så vi slutade halv två istället för tre, och vädret ute är helt perfekt. Tror det gick ganska bra på musikprovet idag, kändes så i alla fall. Musik är ju något jag faktiskt tycker är roligt att plugga på och då blir det automatiskt lättare.
När mamma kommer hem ska vi åka till stallet. Idag är det mamma som ska ta en tur med Snerra. Själv tror jag att jag ska promenera med henne och jag kameran får nog hänga med. Kan vara lite roligt att ta bilder i det underbara vårvädret!
Längtar till imorgon när Anne kommer. Det ska bli första lektionen jag tar för henne med Snerra. Fast Snerras tidigare ägare tränade lite för Anne förut, så hon känner hästen lite i alla fall och det är alltid ett plus :)


Kitty, en av de söta katterna i stallet!



lång väntan

Sista skoldagen denna veckan, ska bli såå skönt med en liten helg, och vilken helg! Anne kommer i morgon och jag kommer vara i stallet största delen av dagen, härligt. Just nu sitter jag och taggar för Nationella prov i Fysik, lab-delen, får se hur det går. Det är i alla fall väldigt taggande att sitta och ha håltimma typ halva dagen. Man får ju i alla fall lite andra saker gjorda.
Vet inte om det blir någonting ridet idag hoppas det! Jag nästan ångest när jag inte är i stallet, det finns ju inget bättre än att vara där och hittar nästan aldrig på någonting vettigt när jag är hemma...


Älskar denna bilden, tungan ser ut som ett hjärta <3

Torsdag

Jag och Tea red en väldigt mysig liten tur i mörkret och både Snerra och Dropi var jättelugna. Min lilla pålle lyssnade väldigt bra på mig idag men när jag kom till hagen var inte hans konsentration på topp men det ändrades minsann! Tränade lite sideways när jag red men han blir lätt stressad när det är en annan häst med som går före honom så vi får ta det med lugna steg i padocken någon dag. Lördagen denna veckan blir höjdpunkten denna månaden (om det inte skulle vara så att jag hittar en häst innan månaden är slut!), det blir NH-träning med Anne. Det är alltid lika kul. På min lektion ska vi börja klura på hur vi ska lägga upp mina auditions, roligt, roligt!! Vi har ju faktiskt inte hunnit bocka av alla punkterna på checklistan, men det är inte många kvar.
Nej, nu blir det godnatt för min del om jag ska orka mig upp i morgon, ha det underbart!



Stalldag!

Sitter i soffan och lyssnar mig trött på klassisk musik, är äntligen frisk (nästan). Har prov imorgon på den klassiska musikhistorian och då måste jag kunna några låtar som står med i vårat häfte. Måste plugga in allt nu för snart ska jag till stallet!
Var hemma igår också, så att jag inte skulle smitta ner hela skolan med min förkyldning. Istället satt jag hemma och räknade på foder, och jag tror jag kom fram till en hyfsat bra foderstat för vår lilla Snerra. 
Tur att min mamma är så snäll och låter mig åka till stallet fast jag inte vart i skolan, tror det är det som gjort mig frisk! Igår red jag premiärturen på Snerra, tillsammans med Anna och hennes mamma. Vi red en härlig liten tur i det underbara vädret. Snerra var så himla duktig, gick åt ett annat håll när de skulle galoppera utan att ens fundera. Längar tills vi får rida på de härliga skogsstigarna med henne, jag är nästan hundra på att hon kommer att älska det!
Blev lite irriterad när en det kom ett ekipage som tänkte trava förbi mig, eftersom vi red på en väg väldigt nära motorvägen märkte varken jag eller Snerra dem förrän de var en meter bakom oss, och självklart skvatt vi båda. Tycker det var lite respektlöst...
Senare kom mamma upp eftersom vi hade stalltjänst. Älskar att ha stalltjänst, packa höpåsar, fluffa hö och hämta hästar, hur mysigt som helst! Man blir trött efteråt också, så där härligt trött i kroppen så att man somnar som en sten när man kommer hem :)
Men nu ska jag fortsätta med mitt pluggande. Bilder får ni en annan gång för nu sitter jag med min skoldator... Ha en underbar vårkväll!

Vårmorgon

Idag är det en riktig vårmorgon, vaknade när fåglarna sjöng utanför fönstret. Gårdagen bestod bara av plugg, inget kul alls. Vill ju hellre åka till stallet! Ska släpa mig till skolan snart men efter skolan åker jag till stallet. Rider nog en liten skogstur, skulle vara mysigt att rida en liten längre tur snart. När det är vinter och så snabbt blir mörkt så blir det lätt att man tar de lite kortare turerna som ligger i närområdet. De är fina de med men det är alltid kul med lite längre turer! Får se om Dropi vill följa med mig in, han har ju sina dagar då han tycker att vi ska leka ute i hagen istället så då springer han och hans kompisar runt i hagen och har jättekul. Bockar och rejsar flera varv och jag står i mitten och tittar på, haha.



Sjuk igen..

Vaknade för en timma sen med feber efter att ha legat med frossa hela natten, känns sådär att bli sjuk igen (var ju sjuk för bara två veckor sen...) Så idag får jag bara ligga inne och sova, det är i alla fall tur att det finns tabletter. Det brukar alltid bli så att jag tar så många tabletter jag kan och ändå gör något, hatar att vara sjuk!
Sitter och redigerar lite bilder, det är ungefär vad jag klarar av. Har inte laddat över bilderna från kameran på länge nu så det var verkligen dags!
Igår red jag Snerra lite i paddocken och jag har börjat hitta hennes knappar, nu släpper hon i vänster varvet också och går i form rakställd, det har jag inte lyckats med innan i torsdags. Inte brydde hon sig särskillt mycket om att det var en ny paddock, tittade lite men sen gick hon där som hon aldrig gjort annat. Hon är så fin och sköter sig bättre än jag kunnat hoppas på! Ikväll ska mamma rida lektion för Suss och jag hade tänkt följa med, får se hur jag mår, just nu känns det som jag kommer orka men det är nog för att jag tagit en tablett. Tycker det är så spännande att titta på, man lär sig otroligt mycket då också.
Bild tagen i vintras på Eskilsby (vet inte vad som hände med kvalitén..)



Liten stalltur

Bild från idag på söta Snerra
Följde med Tea till stallet idag på kvällen och jag han ta lite bilder innan det blev aldeless för mörkt för att fota. Snerra var så söt där hon stog i hagen så det var svårt att låta bli att inte ta en bild.
Tea red henne för första gången i Stålebo idag! En liten tur i paddocken, Snerra var så duktig och hon ser ut att tycka att det är väldigt kul och spännande med alla nya vägar. Det är skönt att hon är så lugn när hon har kommit till ett nytt ställe, det är ju inte alla hästar som är det.

Själv red jag inte idag, följde bara med upp för att det är så mysigt. Gosade lite med Dropi och stretchade honom. Han verkade tycka att det var skönt att bara få en morot och lite klapp och kli.

Ny vecka...

Godmorgon allihopa! Då var det måndag igen och dags för en ny vecka med nya äventyr (eller inte). Ska snart åka iväg till skolan men tänkte slänga in ett inlägg innan det. Vaknade med lite ont i halsen och börjar få lite småpanik över att det är dags för mig att få mammas influensa (hennes började också med ont i halsen...) Jag får verkligen inte bli sjuk denna veckan, på lördag kommer Anne till stallet och på söndag ska jag till Helsingborg på Islandshästens Dag. Det var så himla längesen jag hade en lektion för Anne och jag vill så gärna träna för henne med Snerra. Och Islandshästens Dag har jag varit på i fyra år i rad nu (det är tradition!) och skulle jag bli sjuk får jag proppa i mig tabletter och åka ändå, för jag har längtat dit såå! Ikväll ska jag också till stallet och rida Snerra i Stålebo för första gången, ska bli så roligt! Hoppas hon är lika pigg och glad som hon var igår :) Men nu ska jag ta på mig och ge mig ut i blåsten, ha det bra!
.
bilden är tagen av arrangören till Islandshästens Dag.

Söndagspromenad

Sitter hemma vid köksbordet och pluggar inför spanskaprovet vi ska ha på tisdag. Har varit i stallet hela förmiddagen. Jag och mamma tog en promenad med Snerra. Hon tyckte det var väldigt roligt, gick med spetsade öron hela vägen och att jag gick bredvid tänkte hon bara på när jag fick övertala henne att inte gå framför mig. Det var så roligt att se henne så glad och pigg, det känns verkligen som att hon trivs! Brimi har blivit lite kär i henne, kom fram och gnäggade när vi kom tillbaka och stod vid staketet till hagen bredvid henne när hon kom ut i hagen igen. Så söt! Nu får jag plugga vidare, kan ingenting om reflexiva verb... ;)

Leta häst

I höstas så började jag på allvar fundera på om jag ville ha en häst. Jag hade varit väldigt från och till hela sommaren och det var väl någon gång i December som jag och mamma bestämmde oss för att vi skulle köpa en häst och att det var dags att börja leta, det kändes verkligen helt rätt när vi bestämde oss.
Sedan i Januari har jag och mamma letat och vi har säkert tittat på fler än 10 hästar. När vi började föreställde jag mig att det skulle vara svårt att hitta en häst, men jag trodde knappast att det skulle vara såhär svårt som det har visat sig vara!
På första stället där vi var och tittade red jag tre hästar. Jag kan säga att jag var aningen deppig när vi åkte därifrån, det kändes som att jag inte kunde någonting. Efter den dagen så utvecklades jag något otroligt på bara typ 2 veckor.
Efter det har vi tittat på en hel del hästar och det är ingen som har känts sådär rätt (det känns verkligen som att man dömmer ut de hästar som man har provridit, men alla har varit fina men det är ingen som liksom fastnat).
Det kan vara så att jag tror lite förmycket på "kärlek vid första ögonkastet" men det ska ju kännas rätt? Men hur sjuttan vet man hur "rätt" ska kännas? Ibland blir jag galen på det, men ibland blir jag bara ännu mer peppad till att titta på ännu fler hästar.
Nu har jag i alla fall blivit väldigt pepp på att hitta en häst när Tea har flyttat in med sin Snerra, det är ju verkligen en dröm att vi ska stå i samma stall, med två EGNA hästar!

Hela resan att leta efter häst är verkligen utvecklande, rolig och peppande! Och jag lovar när jag hittar min häst så ska jag försöka beskriva med ord hur "rätt" känns!

Jag när jag lasttränar Lind :)

Då var vi hemma igen!

Äntligen är Snerra på plats, hemma i Stålebo! Det har varit en lång dag i stallet, vi kom till Eskilsby vid nio och åkte från Stålebo vid halv sex. När vi kom dit imorse packade vi resten av sakerna som skulle med och sen lastade vi på hästen och gud så duktig hon var! Bara gick på transporten helt utan att tveka en sekund, fantastisk häst vi har fått!
Inte särskillt spänd var hon när vi kom fram heller, tittade lite men sen upptäckte hon att det fanns lite gräs i hagen, något hon inte ätit på lääänge. Ett litet matvrak är vad hon är.
Det känns så härligt att ha en egen häst igen. Ser fram emot att rida och mysa i skogar täckta av vitsippor, att rida långturer med bad på sommaren, härliga skogsturer i färgglad solnedgång på hösten och kalla vintergalopper i snön! Hoppas verkligen inte att hon skadar sig igen utan att hon håller så länge som möjligt. Älskar ju den lilla tjejen. Tror hon ska trivas i Stålebo och att hon ska hitta goa kompisar i hagen.
Är så lycklig just nu! Imorgon ska jag och mamma till stallet igen och gå en lite längre promenad med Snerra så att hon får se sig om lite på ridvägarna. Men nu ska jag äta, är så fruktansvärt hungrig :)
.
Bild från i vintras på vår fina Snerra!



Stalltjänst-mys

Hade väldens mysigaste stallkväll idag! Det var min och mammas första "riktiga" stalltjänst, vi njöt verkligen av att stå där och fluffa hö, så mysigt. När vi var klara med packningen av 60 kilo hö så gav vi oss iväg på en liten ridtur. Det var helt kolsvart och det blåste ingenting, Dropi verkade älska den lilla skogsrundan lika mycket som jag gjorde, han var så lugn men samtidigt pigg och han lyssnade jättebra på mig! Bästa turen på länge.

Nu ser jag fram emot i morgon! Tea kommer med sin lilla häst Snerra, ska bli så underbart kul att hon kommer tillbaka till Stålebo. Detta kommer bli en super vår!

Alma en liten sötis i stallet

Flyttångest

Sitter i klassrummet och väntar på att vår historielärare ska komma. Efter ett helvetiskt prov på andra världskriget ska vi nu börja med Förintelsen! Det är faktiskt spännande, mycket mer än att läsa om hur länder bombar sönder varandra.
I eftermiddag ska jag till stallet och rida Snerra en sväng, sista dagen hon är på Esklisby så jag tänkte ta en sväng på ovalbanan. Hoppas det blir lite finare väder senare för just nu är det bara grått och tråkigt (vart tog den fina våren vägen??).
Måsta packa massor idag, ska få med alla mattunnor, täcken, sadel, träns, ryktlåda och så mycket vi får med oss idag, resten får vi väl ta med imorgon eller åka och hämta någon annan dag. Känner mig lite spänd, men på ett positivt sätt. Saknar att stå på Stålebo med en egen liten häst. Men har ändå lite flyttångest, eller vad det heter. Det ska bli jätte kul och jag längtar!
Nu ska jag läsa om förintelsen, tror att Anna skulle blogga ikväll :)

Torsdagsvemod

Tror jag håller på att bli sjuk... Mamma har precis blivit frisk efter en veckas influensa och nu kanske det är min tur. Får inte bli sjuk nu, vill så gärna vara med och flytta Snerra på lördag. Hoppas verkligen att det bara är trötthet, det lär jag märka när jag ska till stallet sen!
Idag är det sista gången jag rider Myrkvi regelbundet som jag gjort nu i nästan tre år. För på lördag flyttar vi och då kommer jag inte att ha tid att åka till Eskilsby, sen ska Myrkvi också flytta och då blir det ännu svårare för mig att träffa honom... Kommer sakna den lille pojken! Han var den som botade min rädsla som jag fick under en period. Om jag inte ridit honom hade jag kanske slutat pga rädslan, och det hade varit hemskt! Jag har honom att tacka för att jag är så orädd och älskar hästar så mycket som jag gör idag. Självklart kommer jag att hälsa på honom men det kommer inte bli samma sak. Nej nu får jag lägga av innan jag börjar gråta.
Rider precis som Anna mycket NH, har jobbat väldigt mycket med Myrkvi under den här vintern eftersom han varit lite halt.
Tror jag håller på att bli sjuk... Mamma har precis blivit frisk efter en veckas influensa och nu kanske det är min tur. Får inte bli sjuk nu, vill så gärna vara med och flytta Snerra på lördag. Hoppas verkligen att det bara är trötthet, det lär jag märka när jag ska till stallet sen!
Idag är det sista gången jag rider Myrkvi regelbundet som jag gjort nu i nästan tre år. För på lördag flyttar vi och då kommer jag inte att ha tid att åka till Eskilsby, sen ska Myrkvi också flytta och då blir det ännu svårare för mig att träffa honom... Kommer sakna den lille pojken! Han var den som botade min rädsla som jag fick under en period. Om jag inte ridit honom hade jag kanske slutat pga rädslan, och det hade varit hemskt! Jag har honom att tacka för att jag är så orädd och älskar hästar så mycket som jag gör idag. Självklart kommer jag att hälsa på honom men det kommer inte bli samma sak. Nej nu får jag sluta skriva innan jag börjar gråta.
Rider precis som Anna mycket NH, har jobbat väldigt mycket med Myrkvi under den här vintern eftersom han varit lite halt. Så snart ska jag iväg och ta en liten sväng med honom i det inte så varma vårvädret! :)
Myrkvi i snön! Lite kass kvalité då jag kopierade den från min gamla blogg!

Mysiga kvällsturer

Igår kväll var en himmla mysig ridtur! Vi kom till stallet när solen fortfarande var upp och undertiden som vi red så gick den ner. Perfekt ridväder och så mysigt.
Red Dropi med repgrimma som jag alltid gör nu för tiden. Vi siktar just nu på att få dipom i Level 2 Parelli Natural Horsemanship både Freestyle och Online. Ska bli kul och Dropi har förändrats så mycket sedan jag började med NH. Han som brukade vara så stressad och rädd för allt möjligt är nu oerhört mycket lugnare han undersöker istället för att sluta andas, positivt!
Ska skriva lite mer om Natural Horsemanship i ett annat inlägg, nu ska jag ha en rolig mattelektion.



Fodersnack...

Imorgon kommer lilla Snerra att bli vår och på lördag flyttar vi (hem) till Stålebo. Ska bli så himla härligt att komma tillbaka dit med en egen liten häst :D
Eftersom vi flyttar dit har jag och mamma suttit och snackat foder (samtidigt som jag pluggar på andra världskriget), vad vi ska ge för något och hur mycket hon ska få. Nu äter hon 5 kg hö om dagen, men det känns ganska lite, när man tänker på att tarmarna måste vara igång. Problemet är bara att hon blir så tjock och med tanke på att hon har lite ledproblem är inte det så bra... Sen är det höet de har på stålebo just nu lite proteinfattigt och då är frågan vad man ska ge hästen då. Många där uppe ger lusern och det verkar bra, det enda som kan vara då är att det innehåller mer energi än KRAFFT Muskel (en pellets med koncentrerad energi).
Blir så förvirrad i denna värld av foder, alla säger olika. Läste på någon sida att man kunde ge hästen soja, något jag aldrig hört förut :o Även linfrön ska innehålla mycket protein och det ska tydligen vara bra för magen och för eksemhästar (hon har inte eksem, men i förebyggande syfte?)
Får se vad vi ger, hon måste ha lite mer hö i alla fall då man ska ge 2 kg på 100 kg kroppsvikt och hon väger ca 350 kg så 5 kg om dagen är för lite (om man ska lita på nätet...). Någon som kan något om foder får gärna ge mig lite tips! :)

Vårväder till 100%


Dropi, en bild från förra sommaren

Det är helt underbart väder ute. Typ 20 grader i solen på altanen! Hade lite ånges för att man var tvungen att sitta i skolan och göra nationella prov i fysik, inte kul alls...
Ska till stallet senare ikväll antagligen har det hunnit bli mörkt då. Blir nog en liten mysig uteritt på min älskade Dropi tillsammans med mamma. Så skönt att kunna rida utan att frysa fingrarna av sig, älskar våren!!

Godmorgon!

Hej allihopa! Tänkte slänga in ett inlägg nu på morgonen, mitt första på den här bloggen :)
Snart ska iväg till skolan och göra nationellt prov i fysik (anna också) så jag är lite spänd över hur det kommer gå. Kan inte heller åka till stallet ikväll på grund av allt skolarbete som måste göras.. men jag har faktiskt varit i stallet varje dag denna veckan och jag kommer vara där resten också utom idag, så jag får väl nöja mig :)
Hoppas detta blir en fin blogg med intressanta inlägg, alla kommer inte vara så ointressanta som det här utan det kommer att komma längre inlägg med funderingar, kring häst, också ;)

Första inlägget

Yay, och välkommen till denna nya bloggen som ägs av mig (Anna) och Tea, två islandshästälskare. Vi har förutom hästarna ett annat intresse gemensamt, fotografering! Så bloggen kommer innehålla massor med häst, en hel del bilder och lite vardagliga småsaker. Nu hoppas jag på att det blir en himmla fin blogg med roliga inlägg och att både jag och Tea kommer tycka att det är kul att driva denna bloggen!