Skönaste ridturen

Red en lång runda med Kiljan för första gången idag tillsammans med mamma, Tea och Åsa. Jättemysigtur, även om det var sjukt läskigt när vi skulle rida förbi en skjutbana. Usch och fy... Det var nog därremot bara jag som var lite skraj över det, Kiljan reagera inte det minsta. Tittade bara lite extra när vi började närma oss men sedan var det som han inte hade varit med om annat än skott hit och skott dit. Även om det var första gången han red den här rundan (som vi kallar Polisrundan) så var han inte alls speciellt spänd. Därremot är han alltid spänd när jag rider en annan runda som är pytteliten som han dessutom har gått ganska många gånger, fattar inte, han sätter myror i huvudet på mig! Han ser saker som är typ hundra meter bort när vi rider den rundan, igår såg han en katt som var på andra sidan ängen inne i en buske?! Snacka om att ha stenkoll...
 
Igår roade jag mig dessutom med att göra en liten fin efterrätt lunch, bara för att jag var sugen på att fotografera nått fint (neeej, jag var faktiskt oerhört sugen på nått gott!). Det känns lite extra lyxigt att äta den när man har stylat den så snyggt man kan för att fotografera den.
 

Tillbaka i Sverige!

Hej allihopa, då var den andra halvan av bloggen på plats igen för att skriva! Sitter hemma och är frusen, det är så kallt och blåsigt här hemma. Har haft en underbar resa i Italien, det var fantastiskt vackert och jag hade gärna stannat längre. Har nästan övervunnit min höjdrädsla efter att ha åkt på små kurviga vägar på kanten av branta berg. Måste säga att det var det vackraste stället jag har varit på, lite krångligt att ta sig från flygplatsen till kusten där vi bodde bara. Rekommenderar starkt att åka till Amalfikusten i Italien. Trivdes väldigt bra i den lilla stad där vi bodde, Maiori, inte så mycket turister och inte allt för mycket trappor ;) (som det var på de andra städerna som låg där bland bergen)
Igår kväll kom jag hem efter en hel dags resande. Det gick tydligen inga flyg till Göteborg från det stället vi var så vi fick mellanlanda i Frankfurt och det gjorde att det tog mycket längre tid än om man flyger direkt, men det var det värt!
Imorse efter att jag och mamma hade vaknat åkte vi till stallet så fort som möjligt. Vad jag har saknat Snerra när jag har varit borta! Vi hade en underbar tur och jag bara njöt av att sitta på hästryggen igen. Det var så härligt att rida att jag slutade längta tillbaka till bergen i Italien. Jag älskar verkligen min lilla häst!!!

 


Love the light

Idag har jag varit första dagen på min praktikplats som är en fotoateljé. Var roligt och jag lärde mig en del, men det var inga fotograferingar idag, mest fixa bilder till visning för kund, sätta in bilder i album och lite annat pyssel.
Ska åka iväg och rida lille Kiljan snart, igår gick det ju jättebra så hoppas att det sitter i! Det går ju framåt i alla fall och han lär sig fort.
 
Fotade lite i trädgården igår, blommor blev motivet. Var så fint ljus så kunde inte låta bli att plocka fram kameran och knäppa av några bilder.
 

Tänk att det kan vara så kul!

Hade en sån himmla rolig fotografering igår tillsammans med Tilde och Lisa. Så fina var de och det kändes som vi hade kul allihopa. Bjuder på två bilder, fler kommer såklart!
 
Modeller: Lisa (övre) & Tilde (nedre)
Foto: Jag

Porträttbilder

Var i stallet så tidigt som klockan 9.00 idag! Cyklade dit, gick ganska trögt men på hemvägen gick det bättre (trots motvinden). Måste ha varit lite seg på morgonen och så tänkte jag ju hela tiden på hur segt det gick och då gick det väl bara ännu trögare, typiskt haha.
Nu har jag i alla fall hunnit komma hem, äta lunch, tvätta håret och en rad med andra grejor, sedan så hamnade jag framför datorn. Sitter och tittar igenom bilderna från gårdagens fina fotografering. Hade riktigt skoj, hoppas de fina tjejerna också hade det!
 
Sneak Peak

Lite tur

Det blev som jag önskade, inget regn. Jag ska inte klaga på den klarblå himmlen men det försvårar fotograferingen aningen idag, kanske. Vi får se helt enkelt! Härligt blir det idag i alla fall.
I morgon cyklar jag till stallet, John kommer och tömkör Kiljan igen. Mamma är inte ledig som hon brukar på onsdagar så jag får ta mig dit på egen hand. Gillar att cykla till stallet det är skönt och ger lite kondition och benmuskler, bra kombination.
Om några timmar tar jag bussen till dagens foto-location, yaayyy.
See ya ;)
 

Peppa fotografering

I morgon kommer jag ha fotografering med två sköna kompisar, ska bli så kul. Väntat länge på att få fota porträtt nu. Hoppas det blir riktigt fina bilder och att det blir lite bättre väder i morgon än vad det är idag, regn och puski-rusk... Ser i alla fall ut som att det ska bli bättre i morgon. Annars får vi hitta på nån smart lösning på det hela, för det är ju bara dötråkigt att ställa in!
Ska åka en liten snabbis till stallet ikväll, ingen ridning idag heller dels för att det ska regna mycket ikväll och dels för att Kiljan har gått så himmla mycket den senaste veckan och det kan vara bra med två vilodagar.
 
En liten söt favorit i repris

Den lilla matfotografen

Idag kikade den lilla matfotografen fram, i vanlig ordning alltid i början av sommarlovet. Älskar min lilla matfotograf inom mig för jag tycker att det är så himla kul att fotografera fin mat. Både att laga och styla den, det konstiga är att jag hatar att laga mat om det är andra än jag som ska äta den. Jag älskar att exprimentera och det kan jag inte riktigt göra om det är andra som ska äta... Det vore ju hemskt om det skulle vara jätteäckligt, haha.
Har gjort två olika milkshake sorter idag, en mango och en choklad. Båda var supergoda även om choklad milkshaken inte riktigt fick rätt konsistens, vi hade inte tillräckligt med glass kvar. Den gjorde sig ju i alla fall riktigt fin på bild, eller vad tycker ni?
 

Indianmålning bland alla knott

Jag säger bara, herregud vad mycket knott! När jag kom in i hagen kom Gnyffe (en exemhäst) fram direkt till mig för att bli kliad. Jag gick ifrån honom eftersom jag skulle hämta Kiljan för att spraya honom med flugspräng (vilket var väldigt välbehövligt). Efter att jag hade gått tio meter kom Gnyffe i världens galopp efter mig och tvärstannade sedan precis framför mig så att han spärrade vägen. Han var helt klart irriterad på de fruktansvärda knotten...
Hämtade i alla fall Kiljan och stälde honom vid grinden för att han skulle få sin dos av flugspray och salva, ritade indianmålning kring ögonen med helosan eftersom det satt en flock av knott runt dem, stackarn.
Efter att jag hade släppt honom fick han spel och rejsade iväg i fuuuull galopp och sparkade bakut och kastade med huvudet. Han var verkligen otroligt duktig som lyckades stå still där bland alla knott medans jag sprayade honom!
 
Dropi en kväll då det inte fanns ett knott i sikte, de kvällarna gillar vi betydligt bättre!

Litet bad

Mamma och jag red en underbart mysig tur, mest skritt och mycket i skogen. Vi red ner till en stor bäck om är lite djup, vattnet går i alla fall över knäna på hästarna. Så det blev första gången jag "badade" med Kiljan. Han var lite skeptisk först men sedan traskade han glatt i efter att Lind hade gått i och ställt sig i mitten. Han är så söt min lille häst, det skvätte upp på min tröja när han traskade över bäcken, det är ju inte lite han lyfter på fötterna, haha.
 
Bilderna som mamma tog igår, varning för stolsits ;)

Glass med maränger

Mums mums vad jag åt precis, hemmagjorda maränger med glass och chokladsås. Börjar kännas lite som sommar nu, härligt.
Mamma var så snäll och fotograferade mig igår när jag red i hagen. Hon fick låna min kamera och hon lyckades ta några bra bilder. Kul att ha som man kan jämföra med om ett år eller så, haha. Red därremot i en sadel som jag hamnar lite i stolsits i vilket inte är speciellt snyggt.
 
Lyckades styla efterrätten ganska bra ändå

Kvälls tur

Mamma red tillsammans med mig igår även om hon hade kommit hem senare till jobbet och sa att hon kanske inte skulle orka. Vadå inte orka?! Vi kom tillbaka till stallet från vår ridtur klockan halv elva (!) och var inte hemma förens halv tolv och ändå satt vi och småpratade tills klockan var nästan halv ett, haha. Ja någon sorts energi lyckades hon plocka fram.
Man måste ju passa på att rida så sent när det är den dagen på året då solen är uppe längst på kvällen, mysig tur var det också. Kiljan var riktigt fin och gick super, min lilla lektion igår gjorde verkligen susen. Vi tog för första gången också en riktig race-galopp, haha. Nästa gång ska vi skritta heeeela den sträckan så han inte tror att man alltid får springa där.
 
Från och med igår får jag också bloggen helt för mig själv... Tea har det säkert helt underbart nere i Italien medans jag har det underbart i stallet. När hon kommer hem ska minsan våran fotografering bli av som vi har pratat om i evigheter, nu har jag dessutom mängder med inspiration och idéer så därför måste det bli av!
 

Underbara dag!

För det första är vädret helt lovley!! För det andra så var det grymt nice i stallet och Kiljan gick superfint efter att snälla John hade tömkört honom, så glad att han kan komma och hjälpa oss. Sedan så är jag nästan klar med min tröja som jag gör på min lilla Modedesign-kurs, sista dagen är i morgon så måste rappa på lite. Är därremot säker på att jag kommer hinna med god marginal.
Så var det en fjärde sak. Jag lyckades ta en spårvagn som inte var proppad med folk när jag skulle hem från kursen idag! Gör att man blir på så mycket bättre humör än att befinna sig på en spårvagn där det inte finns en kvadratmeter där det inte står någon. Små saker kan helt enkelt förgylla dagen!
 
rösta på mig i Hööks fototävling? Klicka här i så fall.
 
Färska bilder från idag, nederst är jag och Kiljan, mamma fotade den bilden :)

Imorgon drar vi!!!

Äntligen är det dags, imorgon åker vi till Italien! Det ska bli så himla skönt, men jag kommer att sakna Snerra. Så det här blir mitt sista inlägg på en vecka ;)
Idag och igår har jag cyklat till stallet. Vägarna dit har gått lätt eftersom jag haft medvind båda dagarna. Hem har det inte vart så roligt, så mycket motvind att jag fått trampa i alla nerförsbackar... Bra träning är det i alla fall.
Jag och Snerra har tagit två mysiga turer helt själva, älskar att vara uppe i stallet. Lite orolig är jag för att Snerra ska bli för tjock, hennes mage är väldigt uppsvälld nu eftersom vi flyttade upp flocken till en hage med myyycket gräs i. Hon är nog störst i stallet just nu, men hon blir tjock så fort hon får gå på gräs. Vet inte vad mer vi ska göra, jag och mamma rider ju henne nästan varje dag. Förhoppningsvis kan de byta hage till en med mindre bete snart. 
Nu ska jag packa det sista inför imorgon. Ha det bra i Sverige!!! :D
 
Tumblr_lvhgbcejfm1ql2f5vo1_500_large
 
Amazing-places-kontraplan-magazine-3_large
Bilder på dit vi ska i Italien!
 
 

Fixar med hemsida

Var tidig med att traska upp från sängen idag, trots att jag gick och la mig ganska sent igår... Hatar därremot att sova bort halva dagarna så det är lika bra att gå upp vid åtta/nio.
Planerar att börja göra ny layout till min hemsida alldeles strax, den gammla är så tråkig. Måste därremot komma på någon snygg ide först. Alltid det svåraste att sätta igång och ännu svårare blir det när man försöker pressa fram det.
Köpte föresten en ny fotoväska för en vecka sedan, en Lowepro Nova 190 AW. Hade ingen lite "mindre" väska där jag kunde få plats med min älskade kamera med mitt monterade 70-200mm på. Så innan jag åkte neråt i landet för att fotografera min kusin så passade jag på att införskaffa en.
Åker till stallet i eftermiddag tillsammans med mamma, i morgon siktar jag in mig på att cykla. Därremot måste jag cykla väldigt tidigt så får se om jag orkar mig upp vid sju typ, haha lycka till med att vara piggelin Anna...

Lowepro Nova 190 AW


Härliga sommarlov!

Det känns så konstigt att inte åka till stallet på en hel dag, är så van vid att alltid vara där. Istället för att åka till stallet blev det en städ/shopping-söndag. Mamma och pappa har städat hela köket. Jag hjälpte till med att rensa vårt skafferi, fattar inte hur det kan bli så himla stökigt! Men nu är det superfint och lätt att hitta.
Var också i stan med en kompis och hittade lite nytt inför sommaren. Ett par byxor som jag bara älskar!
Eftersom jag inte har något att göra sitter jag just nu och redigerar lite bilder som jag har på datorn, har inte fotat på länge nu så jag får helt enkelt fixa med gamla bilder men det går ju bra det också ;)
Har märkt att jag redan börjat tappa bort dagarna, trodde det var onsdag igår och idag trodde jag det var måndag. Jag har redan vant mig vid att vara ledig, så skönt!
Imorgon tänker jag och mamma åka upp till stallet och tömköra, det var ett tag sen nu. Sen ska jag cykla upp både tisdag och onsdag och på torsdag åker vi till Italien. Kommer kännas konstigt att åka ifrån lilla Snerra! Men det ska bli skönt att komma till ett lite varmare ställe :)
.
Tycker den här bilden på Lind, Alma och Mysla är så rolig,
man kan ju bara gissa vart mamma är och lägger ut hö...



Nattligt inlägg

Nu är jag tillbaka hemma, skönt! Har varit på min underbara kusins student och jag fick den stora äran att fota henne. Blev några bra bilder, jag klantade därremot till det ganska rejält... Råkade radera alla inställningar så jag tog alla porträttbilder i JPEG, även fast det kanske inte är så farligt så är det sjuuukt irriterande. Jaja, man lär sig av sina misstag, haha.

I morgon åker jag och mamma till stallet på förmiddagen. Jag kommer få inviga mina nya tyglar, jippie. Har lånat tyglar när jag ridit tidigare men nu har jag ett par egna. De är tyglar i Biothane, väldigt sköna att rida med, rekomenderar dem starkt!



Fredag och sommarlov!

Åh så skönt med sommarlov! Idag har min dag gått ut på att städa, laga mat och klippa gräset. En riktig hemma-dag alltså. Men nu när mamma precis kommit hem ska vi åka till stallet och rida en sväng. Idag ska jag rida Lind eftersom hennes ägare inte är hemma. Jag red henne igår också, en riktigt trevlig häst! Det är så roligt att jag och mamma kan rida ihop ibland. Vi släppte ner stona (plus Thyrill) i skogshagen igen. Den är så himla fin, i alla fall enligt oss tvåbenta, hästarna tycker mer om den andra hagen med kraftigare bete...
Måste säga att jag inte har några sommarkänslor alls. Men festen/balen i tisdags blev otroligt lyckad, känns konstigt att jag kanske aldrig kommer se vissa som man sett nästan varje dag i flera år. Fast det ska bli spännande med nytt också såklart!
Nej nu får jag ta och byta om så vi hinner åka upp innan Sverige möter England i fotboll ikväll, den matchen får jag inte missa! :)
Eftersom katterna inte går med huvudena nere och äter
hela dagarna får de vara med mycket på bild ;)



Goodbye grundskolan, hello sommarlov!

Nu, efter nio års slit i en och samma skola är det äntligen över. Hej mitt älskade sommarlov! I Tisdags hade vi en liten fin avslutning i skolan på förmiddagen sedan blev det en galen och grymt nice fest med alla nior från vår skola på kvällen. Den kvällen/natten blir ett minne för livet. Alla glada människor som hoppade runt på dansgolvet av bara glädje, kärlek!
Till hösten blir det stora förändringar, inte längre samma skola, klasskamrater eller väg till skolan.

Cyklade fram och tillbaka till stallet, gick fin fint, kom hem för en stund sedan. Var aningen jobbigare på hemvägen pågrund av en mycket envis motvind, haha.
Var helt själv i stallet vilken också kan vara mysigt i bland. Kiljan skötte sig fint och idag hade han inga nya sår hoppas innerligt att de slutar bråka snart. Fattar inte varför de ska hålla på fortfarande.
Efter att jag hade ridit och skulle släppa ut lillen i hagen igen så flög det upp en duva från buskarna, både han och jag blev rädda. Tror att det var samma duva som skrämde oss igår när vi skulle ut från hagen, typsikt den har säkert ett bo där så kommer den skrämma livet ur oss varje dag denna sommaren...

I kväll åker jag neråt i landet och kommer hem på lördag/söndag, därför blir det inte speciellt mycket bloggande för min del. See yaa ;D

Festligheternas festligheter i Tisdags, tack alla bästa nior!


Då var skolan slut...

Nu är sommarlovet här. Har inte några sommarkänslor alls, det känns inte precis som sommar ute... Idag var alltså sista dagen jag gick i klass 9c på Vallhamra. Efter tio år i samma skola känns det jättekonstigt att jag inte ska gå där mer. Det kändes både skönt och sorligt när vi fick våra rosor och gick ut genom portarna.
Som vanligt var det uppträdande, två av mina klasskompisar sjöng jätte fint och även en kör med elever. Jag fick ett stipendium också, eller vad man kallar det. Lite oväntat. Jag och tre andra nior lyckades få 320 av 320 möjliga poäng (jag är hur nöjd som helst!!!). Ett presentkort på allum var det i kuvertet jag fick :)
Nu ska jag snart iväg till en kompis och fixa mig inför balen (eller fest kanske man ska kalla det) som vi ska ha ikväll. Sista gången hela min klass är samlad.
Idag blir det alltså inget stall för mig, utan jag firar bara med min klass att det äntligen är sommarlov! :D
.
fina rosen jag fick av mina klassföreståndare!



Tävling i regnväder

Klubbmästerskap stod på schemat för mig. Det regnade i stort sett hela tiden vilket inte var sådär jättekul, men i övrigt var det hur kul som helst. Jag valde att utgå från tävlingen efter att ha ridit början på programmet eftersom Dropi var så spänd och mest tyckte att det var jobbigt och läskigt, men han var ändå superduktig! Var inte det minsta besviken på någonting när jag hade avslutat, kändes oerhört bra!
Tea tog hem segern, de var superduktiga hon och Snerra. Eftersom Tea fick den fina förstaplatsen står nu vandringspriset i vårt stall och vi hoppas att vi får behålla den nästa år också!
Min mamma var också superduktig och kom på en andraplats, hejja, hejja.
Efter att tävlingen var över red jag ut med Kiljan, en lite ny runda. Han var rätt så spänd och gick och tittade på allt så jag red några varv i paddocken efteråt bara för att få igenom det jag ville och känna att han inte var så spänd hela tiden. Gick bra och han var superduktig!

Alla som blev placerade fick den sötaste pokalen jag har sett, här är mammas


Klubbmästerskap i dressyr!

Då var jag hemma efter en härlig förmiddag i stallet! Idag var det KM i dressyr och för första året ordnades det en klass för oss islandshästryttare. Vi var fem ekipage som valde att ställa upp, ingen med speciellt mycket dressyrerfarehet (i alla fall inte jag haha). Fantastiskt kul var det! Jag och min underbara Snerra lyckades vinna och bli klubbmästare, gissa om jag är glad! :D Jag som nästan tänkte avanmäla mig igår... Var lite nervös innan men så fort jag började rida släppte det och jag är så nöjd med att jag bara ställde upp! Att vi vann blev såklart ett plus. Alla var jätte duktiga! Så kul att vi blev ett gäng som ställde upp, trots att alla gångarter inte var på plats. Synd bara att vädret inte riktigt var på vår sida idag, regnigt och kallt, i juni..
Nu ska jag gå och sätta min lilla pokal och rosett på en hylla i mitt rum där de kan stå och se fina ut och påminna mig om den här härliga dagen! :)
.


Sista fredagen i grundskolan

Jepp, idag var det sista fredagen som jag gick i grundskolan. Både sorgligt och underbart! Ska bli så skönt att gå sommarlov nu, välförtjänat enligt mig själv.
Blev tyvärr inget stall idag, typsikt! Kom hem alldeles för sent för att hinna åka och rida (enligt mamma) efter att ha tillbringat eftermiddagen i stan och letat efter lite sader tills Tisdag då jag har min sista avslutning i min skola där jag har gått i tio år. Hittade i alla fall det jag behövde så nu slipper jag springa omkring och tänka på det mer, skönt.
Har fortfarande lite ångest för att jag inte kom till stallet idag. Kiljan behöver verkligen ridas nu så att han inte blir så tjock... Inte bara det som gör att jag får ångest, jag VILL ju till stallet. Det är höjdpunkten på dagen, varje dag! Jag blir bara lycklig när jag är i stallet! Dessutom sätter ridturerna igång min kreativitet om alla fotograferingar jag vill göra men i princip aldrig gör, haha. Hoppas det blir stooor ändring på det snart!

Sneak Peak på min avslutningsklädsel (totalt ointressant för övrigt...)


Snart kommer de härliga frukostarna!

Ramlade över ett par bilder från förra året på mina fina frukostar, längtar efter dem nu men snart så kommer jag äta lite mer kreativa och mumsiga måltider på morgonen. Har ju lite mer tid på morgonen på lovet och då är räcker det minsann inte med att bara bre en macka... Man får ju lyxa till det lite för sig när man har lov, det förtjänar man ju!

Blev en liten oplanerad lektion för mig och Kiljan idag, hade inte alls tänkt att rida lektion för Mia men så blev det en plats ledig när vi stod uppe vid paddocken så då kunde man ju lika gärna passa på. Gick bra men jag hade lånat en sadel som jag inte alls satt bra i, så kom inte riktigt åt honom på det sättet som jag vill. Blev att skänkeln kom för plötsligt och så satt jag helt snett. Över förväntan gick det i alla fall, red ut en liten sväng med mamma efteråt, då mjuknade han riktigt fint i slutet och jag övade mycket på att öka och länga skritten.



Tömkörning

Hade John här idag som tömkörde Kiljan. Han får lära hästen först innan jag ska ta tag i tömmarna, känns bäst så att det inte blir något fel men sedan ska jag minsann lära mig ordentligt! Det är ju toppen för att bygga upp ryggmusklerna och hästen får ju jobbat på ett helt annat sätt när den inte belastas av en ryttare vilket är toppen. Tror att jag kommer fortare fram med det jag behöver jobba med men hjälp av tömkörningen, han saknar ju dessutom en del ryggmuskler så detta är precis vad han behöver.

Det var i alla fall himmla mysigt att titta och sitta på för det var precis lagom varmt. Red honom ett minipass efter att John tömkört och då fick jag rida i hagen som vi inte använder! Första gången jag rider i en hage, haha, men det är ju verkligen perfekt att rida i vår ena hage, det ska jag köra på fler gånger. John hjälpte mig lite när jag red också så nu vet jag lite mer vad jag ska tänka på, toppen!

Bild från förra året när jag fotade John (han sitter på den vita hästen)


En vecka kvar!!!

Då var det måndag igen, näst sista måndagen innan skolavslutningen. På tisdag nästa vecka blir det hejdå vallhamra och välkommen sommarlov. Vad jag längtar! Nu är det ingenting kvar att göra, idag lämnade vi in datorerna och satt mest och tittade in i väggen eftersom vi är färdiga med allt (hur tråkigt som helst). Känns som att denna veckan bara är till för att dra ut på tiden så länge som möjligt för oss, man kan ju inte precis säga att det är roligt att bara sitta i skolan utan att göra någonting. Varje lektion var ungefär tio minuter, vilket betyder att vi hade rast (håltimma) nästa hela dagen...
I helgen har jag inte skrivit något eftersom jag har varit i Karlstad och hälsat på släkt och vänner. Har alltså inte varit uppe i stallet sen i torsdags. Idag ska jag rida en sväng när mamma är med på stallmöte. Ska nog försöka träna lite på dressyrprogrammet som jag måste kunna på söndag när det är KM. Tror inte det kommer gå så bra, ser det mer som en kul grej att testa på något nytt. Nu ska jag gå och fixa lite mat innan mamma kommer hem.

Ridtur med massage till efterätt

Red ut på en pigg Kiljan tillsammans med min kompis som red Dropi för första gången, typsikt att Dropi var på sitt värsta passhumör och grisepass-skrittade hela vägen runt vår lilla göteborunda. Mysigt var det i alla fall och det gick superbra.
Nu är jag tillbaka från ännu en tur i stallet. Mamma bestämde sig nämligen för att hon skulle massera Kiljan eftersom vi ändå hade tänkt att han skulle få en vilodag i morgon. Det blir snart till att rida lite längre rundor och träna lite mer eftersom han faktiskt har lagt på sig lite sedan han kom till oss. Vill ju absolut inte att han ska bli tjock... Om han någon gång blir det så kommer han ju ha mycket lättare att bli det igen sedan. Så det är lika bra att försöka hålla honom i lagom hull.

Jag och mamma trodde att han inte skulle ha så lätt att slappna av när mamma masserade eftersom vi ställde honom på stallplanen bredvid stonas hage, men han var helt lugn. Han tittade bara på dem när de rörde sig lite mycket.

Bilder från massage-turen i stallet


Tidig ridtur

Var uppe i stallet vid nio på morgonen, lite tidigare än vanligt  tillsammans med mamma. Efter att ha ridit Kiljan med Linds sadel igår och konstaterat att den faktiskt var skön när den låg på honom och att jag kom åt honom bra så ville jag prova Lippo-sadeln igen, som är den sadeln som jag tänkt köpa. Så jag och mamma red en runda bara för att jag skulle få känna om jag fortfarande tyckte att Lippon var bättre. Var skönt att få gjort det för annars hade jag nog varit osäker på om jag bestämt mig för fel sadel. Lippo sadeln passar mig bättre, får en mycket bättre sits i den och den är verkligen skön att rida i!
Det konstiga är att när jag rider i Linds sadel på Lind så hatar jag verkligen den sadeln, jag mår illa av någon konstig anledning. Så när jag rider henne har jag heldre än annan sadel, ja det är superkonstigt!
Kiljan var nog lite trött idag, för jag vet inte hur många gånger han gäspade. Säkert tio gånger från det att jag tog ut honom från hagen tills dess att jag släppte in honom i den igen. Dessutom sträckte han på sig innan jag hoppade upp, första gången jag sett honom göra det och det ser ju inte annat än roligt ut!

Känns knappt som att jag har varit i stallet idag bara för att jag var där så tidigt.
Det är dessutom en tag sedan jag tog med kameran till stallet vilket gör att det inte kommer upp så mycket nya bilder. En anledning till att jag inte tar med kameran är väl att nästan alla hästar går med flughuva på sig och då är det ju inte sådär jättekul att fota dem, haha.



RSS 2.0