Första turen på min underbara häst

Sadelprovaren var hos oss i Söndags och igår kom hon igen när vi hade fått hem några sadlar som vi skulle prova. En Lippo-sadel var den som låg bäst, det var därremot en dressyrvariant men hon trodde att en island skulle ligga ännu bättre på Kiljan. Så i morgon ringer mamma och beställer sadeln. Sadeln var väldigt skönt att rida i dessutom, red därremot bara ganska många varv runt stallplanen och det var första gången jag satt "red" lite mer sedan han kom till oss.
Det blev en riktig tur med honom i dag, första rundan med älskade Kiljan! Han är så underbar och annorlunda att rida mot alla andra hästar jag ridit. Han är väldigt framåt och det kommer nog ta ett tag innan vi lär känna varanndra riktigt ordentligt men det är ju inget konstigt med det. Super mysig är han, men vi behöver jobba mycket på galoppen. Den är inte speciellt bra eftersom att den är väldigt flack. Blir till att klättra och öva galoppfattningar i uppförsbacke. Så härligt att jag kommer igång att rida honom nu, underbart!!

Dessutom är allting i skolan färdigt nu. Så skönt efter att ha haft ganska mycket att göra denna veckan så lämnade jag in min skoldator idag. Nu blir det några underbara halvlediga dagar innan man slutar nian och går ut grundskolan, spännande!



dålig uppdatering...

Nu var det längesen jag skrev, har inte hunnit med nu när vi haft en del i skolan det sista. Idag hade jag det sista provet och den sista redovsingen som jag har behövt plugga till, så nu behöver jag inte plugga hemma något mer innan sommarlovet! :D
Sitter just nu och syr på ett jätte gulligt mjukisdjur som jag gör i slöjden. Den måste vara klar imorgon nämligen och jag har en del att göra då jag syr den helt för hand.. Så det ska jag pyssla med fram till mamma kommer hem, då ska vi dra upp till stallet. Jag ska rida idag, var längesen jag red Snerra nu så det ska bli kul! I söndags haltade hon till när mamma vi red långritt, hon liksom stapplade när hon gick i nerförsbacke. Självklart blev jag jätteorolig och det blev inte bättre av att Mysla råkade hoppa på min häl när vi gick på världens stenigaste väg (ska aldrig mer gå där, livsfarligt med stenar och stup!) Igår hade Snerra verkat helt vanlig när mamma red så jag hoppas att det bara var någon vrickning eller liknande, får se hur det ser ut idag. Synd att det är kallt igen, tyckte det var så underbart med sommaren som var förra veckan...
Nu måste jag fortsätta på min lilla gosedjurskatt. Ha det bra! :)
.

Söndag med långritt

Hade en underbar tur tillsammans med ett gäng från stallet då vi red en mycket mysig långtur! Skrittade hela vägen, även om vi hade det superbra så slutade det inte sådär perfekt precis. Mysla lyckades trampa Tea på hälen... inte kul! Det verkade i alla fall som att det var bättre när jag åkte ifrån stallet.
Var en tjej och tittade på Kiljan och gjorde mallar över hans rygg så att vi ska kunna hitta en sadel som vi kan köpa, ska bli intressant. Hoppas vi hittar en som är riktigt skön. Man ska ju ändå rida i den sadeln hela tiden sedan och kunna sitta i den i långritter utan att få ont.
Mamma upptäckte dessutom idag att Kiljan är född på min 10-års dag!



Till stallet med cykel

Cyklade upp till stallet idag tillsammans med Tea, det var varmnt men ändå skönt. Fläcktar ju lite när man cyklar så det var inte så farligt. Värre var det när vi kom fram till stallet, blåste inte någonting och kokhett var det. Dessutom har jag dratt på mig någon tråkig förkylning och att dras med en sådan i värmen inte kul. Det var i alla fall skönt att vara i stallet även om det var ganska jobbigt idag eftersom Dropi inte riktigt var sig själv. Därremot har han ju sina dagar när han inte riktigt är på humör...
Kiljan var också ganska stressad, i den ena hagen där de går är stona precis bredvid och eftersom de är så brunstiga nu blir Kiljan väldigt uppjagad. Han var kolugn på stallplanen men sedan när jag skulle gå en sväng så bara gnägga och gnäggade han, jag antar att det var för stona hade jagat upp honom och för att Tea hade flyttat alla valacker undertiden som jag borstade Kiljan, så han undrade nog lite vart de hade tagit vägen.

Efter någon liter med vatten så var jag i alla fall lite piggare innan vi skulle cykla hem igen, haha. Nej, nu får jag ta och dricka lite varm mjölk med honung så min förbaskade hals kanske kan få vila sig lite från denna eländiga hosta...



Lektion

Innan jag red en lektion på Lind så traskade jag och Kiljan i skogen. Det var inte speciellt långt vi gick men lite backar och lyfta på fötterna blev det allt! En i stallet hittade dessutom hans flughuva, jippie! Glädjen varade därremot inte så länge. Jag satte på honom den, han rullade sig och jag han inte ens fram till grinden och ut ur hagen innan den var av... Lite senare flyttade jag honom till en annan hage, satte på flughuvan igen och hoppades att den skulle sitta kvar den här gången, men icke. När jag åkte hem så var den av, igen. Fattar inte hur han bär sig åt. I och för sig har vi en ganska dålig variant av flughuva eftersom den sitter med resår och jag skulle tro att det bara är att dra av den i princip.

Som sagt så red jag också lektion på Lind, det var varken min eller hennes favoritdag idag skulle man väl kunna uttrycka det...

Min nya skrivbordsbakgrund <3


Usch för flugor...

Blev en mysig kväll idag i stallet också! Red på Dropi en liten runda tillsammans med Tea och I (I ska passa Snerra när Tea är borta), jag red en liten kortare runda än dem för att jag skulle hinna göra lite mer än bara borsta Kiljan. Dropi var ganska på och ville mest springa, och passa såklart! Ställde inte så jättehöga krav eftersom han bara blir mer stressad om man ska hålla på och krångla.

När jag släppte ut Dropi så hämtade jag Kiljan. Busen hade lyckats få av sig flughuvan igen och denna gången ligger den antagligen någonstans i skogen. Där är det ju dessutom nästan omöjligt att hitta den (den är brun, dumt nog...) och jag hade ingen lust att springa runt där så det får bli någon annan dag. Ska köpa en vit flughuva nästa gång så att den syns tydligt! Jag hatar egentligen flughuvor, de är så tråkiga, fula och så går de sönder eller kommer bort hela tiden. Om inte flugorna och knotten hade varit så ilskna så skulle vi ju slippa allt som har med flughuvor och flugspray att göra...
Jag lekte i alla fall lite NH med Kiljan nere i gräspaddocken och sprang lite för att han skulle få röra på sig. Han är otroligt snabblärd och jag skulle tro att han mestadels är en Left Brain Extrovert och trevlig sådan. Det är i alla fall min gissning, får se om jag har rätt när Anne kommer tillbaka från USA!

Tog lite fler bilder på Nina


Äventyr på uteritt!

Sitter just nu och ritar med härlig musik i öronen. Vädret ute är helt underbart, rena sommaren! Igår hade jag den kortaste skoldagen på länge, började åtta och slutade kvart i tio. Nästan alla lärare var borta på något så vi fick gå hem mycket tidigare. Då passade jag på att göra en tårta till min bror som fyllde år och njuta av vädret.
Sen åkte jag och mamma upp och red en tur. Både Mysla och Snerra är så otroligt brunstiga nu och Mysla blir väldigt påverkad då, mer stressad och orolig. Så igår när vi red åkte jag av, första gången på tre år! ;) Jag och mamma sprang upp för en liten backe och ungefär mitt i skulle vi svänga av till vänster. Mysla tyckte att rakt fram, hemåt, var mycket roligare och hade inte riktigt lust att lyssna på mig när jag ville stanna och svänga. Så det blev att hon svängde rakt upp i skogen, ner igen rätt genom träden, hoppade över ett dike i nerförsbacke och sen gjorde hon en tvär vänstersväng upp för galoppbacken igen. Jag satt kvar fram till det sista, då hade jag varken stigbyglar eller balans kvar haha. Mysla fortsatte skritta med raska steg fram till en gigantisk äng med gräs, där tyckte hon att jag kunde få komma ikapp henne. Så nu går jag runt med öm kropp och världens blåmärke på låret. Kan inte låta bli att skratta åt hur roligt det måste sett ut för mamma.
Idag kommer Snerras förra ägare och jag ska visa henne en tur eftersom de ska passa henne när vi åker bort nästa helg. Så idag blir det bara en liten tur som är lätt att hitta.
Men nu ska jag fortsätta med min lilla teckning innan jag ska fixa lite mat!

Klättring i 25 graders hetta

Det var en underbar dag idag, vi hade i princip stuidedag i skolan (var bara på en lektion) och fick istället hemläxa. Vilket jag tycker är betydligt lättare och mer effektivt än att sitta i en skolbänk. Sedan åkte vi till stallet och det var så himmla underbart väder!
Kiljan och jag promenerade en liten skogsvariant av en bara grusvägsrunda, vilket ledde till att det blev en hel del branta backar. Det var kanske inte sådär jättesmart av mig att ta i för fulla muggar när det är 25 grader ute och man inte riktigt har vant sig vid det än, men bra gick det! Kiljan var superduktig, höll sig hela tiden bakom mig, till och med lite för långt bak. Vi sprang emellanåt också, några korta sträckor. Nu vill jag verkligen börja rida honom, längtar så kolosalt efter det.

Är verkligen jättelycklig över att jag bestämde mig för att köpa häst, underbart är vad det är! Det var lite jobbigt i början när han hela tiden skulle hålla koll på ALLT och mer än det men han har lugnat sig och det märks verkligen skillnad. Han gnäggar inte lika mycket heller, även om han gör det. Han har dessutom börjat med en ny typ av gnäggningar. De är små, tysta och mörka gnäggningar lite sådär försiktigt, hur gulligt som helst. Fint att skriva och gnäggande hästar, haha.



Åskväder i sommarvärmen

Med sommarvärmen så kommer såklart åskan, som alltid... Åkte upp med Teas mamma till stallet, är väldigt tacksam för alla som man får åka med! Det mullrade lite på avstånd när vi kom dit men jag han fixa med Kiljan och springa runt lite med honom innan det började regna. Sedan när jag släppt ut honom igen och kommit in i stallet och stått där och pratat en stund så slog blixten ner precis utanför stallet. Det small till som jag vet inte vad! Tur att man inte är så åskrädd men jag måste erkänna att det är lite läskigt när det är så nära. Min reaktion blev att hålla för öronen, haha.
Såg ut som att alla hästarna i hagen mådde riktigt bra idag, Gnyffe följde efter mig i hagen när jag skulle hämta Dropi för att flytta honom och några av hästarna till en annan hage. Han är så söt med det!
Dreki och Kiljan verkar dessutom ha blivit ganska bra kompisar, det är bara det att lilla Muninn inte är sådär jätteförtjust i det, typiskt.
När jag åkte ifrån stallet gick alla hästarna förutom Dropi och Muninn i den lilla skogshagen, ser så härligt ut när de går där inne!


Sommardag

Äntligen är sommaren här! Vad jag har längtat. Nu är det varmt ute, och det verkar som det ska vara det hela denna veckan. Älskar sommar!
Idag är det då sista dagen på långledigheten och jag har lite söndagsångest. Borde egentligen sitta och plugga nu eftersom jag har ett stort biologiprov på tisdag, men jag har verkligen ingen lust. Ska istället iväg och träna snart.
Jag och mamma hann med en liten tur imorse. Denna veckan passar jag Mysla så jag och mamma kan rida tillsammans nu. Det var en härlig tur, men Mysla ville inte riktigt koncentrera sig. Hon gnäggade på varje häst som kom (hon är brunstig...). Så jag tränade lite markarbete med henne för att hon skulle fokusera på mig och inte allt annat. Imorgon blir det stallfri dag, men sen ska jag nog rida varje dag resten av veckan :)
.
Gullekatten leker med brunnen!



Ofrivillig älgjakt

Härlig dag i stallet, varmt och skönt jag skippade till och med jackan. Det var egentligen perfekt fotoväder men inga bilder... Lite tråkigt men så blir det ibland, kanske tar lite bilder i morgon.
Red en tur på Dropi tillsammans med Tea och hennes mamma, vi red lite vid sidan av vägen och in i skogen. Jag lyckades styra rätt på en älg vid ett tillfälle, haha, den stod bara och tittade på oss och tyckte nog att vi var riktigt knepiga som kom traskandes rätt mot den mitt i skogen. Hästarna brydde sig i alla fall inte om den lilla älgen (som faktiskt var ganska liten).
Gjorde lite NH med Kiljan sedan, han var lite uppstressad eftersom Mysla gick själv i hagen bredvid men han lugnade sig ganska fort efter att hon försvann. Pållen tror verkligen att han är hingst... Det är ju inte så speciellt konstigt eftersom han blev valack för bara nästan precis ett år sedan.

Älskar verkligen ljuset på kvällarna, LOVE!


På promenad en solig vårdag

Igår kom mormor med hennes lilla hund Nina för att stanna här i ca 1 vecka, mysigt! Jag, mamma och mormor (och Nina) åkte till stallet någon gång mitt på dagen. Eftersom jag skulle rida Dropi så gick jag självklart ut och skulle hämta honom i hagen och gissa vilket humör han var på? Jo, sitt glada springhumör såklart! Han gjorde några rejäla rejs genom hela hagen, jippieee (sa han, inte jag). Det som var lite skönt att se var att Kiljan inte brydde sig det minsta om att Dropi sprang i full fart. Mamma satte i alla fall upp lekhagen och så "fångade" han mig istället, knepiga lille pållen.
Mamma tog in Kiljan eftersom Nina (hovslagaren Nina, inte hunden haha) skulle fixa hans tappsko. Eftersom han nu hade alla skorna på fötterna så bestämde sig mamma för att följa med mig och Dropi och promenera med Kiljan. Första gången han går "Götebo-rundan", han verkade tycka att det var riktigt kul att se sig omkring lite och han var inte det minsa rädd utan bara nyfiken. Han lyckades faktiskt gå in med mulen i en sådan där liten reflex-stolpe som brukar sitta vid gupp!
Dropi var väldigt duktig idag, vi skrittade bara eftersom Kiljan och han gick superfint.

En dagsfärsk bild på mormors sötis, Nina


Ledig fredag!

Kände att det var dags för ett litet inlägg från mig, känns som det var längesen jag skrev.
Ännu en lång helg nu, älskar alla små ledigheter vi har på våren, de behövs verkligen! Nästa vecka går vi bara fyra dagar i skolan för vi har studiedag nästa fredag. Jag tror faktiskt inte att vi har någon helt vanlig vecka kvar i skolan innan sommaren, hoppas inte det i alla fall.
Idag var jag uppe i stallet med Lisa, Snerra fick nya skor imorse så vi var där tidigt. Vi hann med att rida en liten barbackatur och sen skritta igenom ett dressyrprogram i paddocken. Den 9 juni är det nämligen KM i Stålebo och då har några i stallet bestämt sig för att vara med. Det finns tom ett speciellt program för islandshästar där tölt ingår. Jag tror inte att det kommer gå särskillt bra, ser det mer som en kul grej att testa på ;)
Efter stallet hann jag och mamma med en tur till Hööks. Det blev betydligt mer grejer än vi hade tänkt, det brukar bli så när man är där. Så imorgon får vi med oss en stor påse med nya saker till stallet!
.
En gammal bild på Lind i sommarhagen



Lycka

Var i stallet en lång stund idag, Kiljan har börjat komma in lite i flocken nu. Det är i alla fall betydligt bättre!
Red en härlig runda tillsammans med mamma och vi galopperade massor, Dropi var på ett riktigt springa humör och han älskaade det! Vi galopperade upp för en ganska lång backe och när han började sakta ner lite så trodde jag att han hade blivit trött och inte orkade mer men han la in en växel till och drog gärnet. Han har en hel del energi den hästen, minst sagt! Mysigt var det i alla fall och han gick riktigt fint, gammelmannen är så duktig!!
Pysslade om Kiljan en stund efter jag hade ridit Dropi. Vi testade en av sadlarna som finns i stallet och den såg ut att ligga riktigt bra men han behövde bara ta ett eller två steg så låg den på bogarna... typsikt! Jag satt faktiskt upp på honom bara för att känna hur sadeln kändes, blev så lycklig av att bara få sitta på honom. Behövde inte ens rida runt för att jag skulle få ett stort leende över hela ansiktet, underbara lilla hästen.
Om lite mer än en vecka så ska jag börja rida honom, längtar lite nu faktiskt men jag njuter bara av att pyssla med honom också.

Schabrak från Hööks (hoppas det passar Kiljan!)


Lite bra att ha saker, Magic Brush är super!


Inspiration!!

Hade nationella prov i matte idag, kändes som att det gick helt okej. Hoppas på det bästa!
Nu håller jag i vilket fall på att göra ett litet projekt till skolan, måla en digital bild. Motivet blir hästar, inte speciellt oväntat. Om jag blir nöjd med resultatet kommer jag visa det på bloggen men det återstår att se! Jag är väldigt sugen på att vara lite kreativ nu, har kommit in i en sådan period. Är verkligen jättepeppad till att fota och skulle mer än gärna ha några fotograferingar! Ska höra med lite vänner om de vill bli fotograferade. Jag och Tea kommer (om det blir fint väder) fotografera lite mer våra hästar till helgen. Peppad! Vet inte vart min kreativa energi kom ifrån men det är himmlans roligt när den finns. Jag blir nästan inspirerad av allt, inte riktigt men nästan.

Vi var och pysslade om Kiljan både igår och idag. Han hade tappat en sko igår, det gör ju dock inte så himmla mycket eftersom vi inte rider honom just nu. Hovslagaren kommer dessutom på fredag och fixar!
Idag hade mamma varit och inhandlat flugspray och blå-sår-spray. Vi hade lånat en annan blå-spray innan men den var inte det minsta blå, bara pyttepyttelite efter ett tag. Denna som mamma hade köpt var heeeelt tvärt om den var så blå som den kunde bli, och MYCKET blått! Haha, gäller att inte komma i närheten av den med kläder.

två bilder från förra sommaren som ger mig inspiration!



Måndag igen!

Då var det måndag igen och en regning sådan... Skönt att det bara är tre dagar i skolan denna veckan, älskar att vara ledig! På onsdag ska vi ha spexfoto i skolan och hela dagen har gått åt till att fundera över vad tusan jag kan vara. Har tillslut bestämt mig för att köra på Voldemort, så jag fick dra snabbt iväg och köpa lite små saker som gör min lilla utklädnad bättre.
Idag blir det inget stall för min del, mamma åker upp själv. Jag har ridit både lördag och söndag denna helgen eftersom mamma har varit borta. Igår cyklade jag upp till stallet red jag en härlig tur själv, tog en vanlig runda som vi ofta rider och försökte utforska lite nya stigar i skogen som ligger runt vägen. Tyvärr hittade jag inga nya stigar, ingen ledde någonstans. Mysigt var det i alla fall, och underbart ridväder!
Nu måste jag plugga lite matte, det kommer säkert sluta som vanligt; med en ny teckning eller en gitarr i handen ;)
.
Två delar av mitt bildprojekt jag gjort i skolan! den ena inte helt färdig här..



Bullar och pyssel

Hade min kompis Anna (ja, haha det är lite komiskt att vi heter samma sak!) till stallet idag, visade henne runt lite eftersom det var första gången hon var i Stålebo. När jag går och visar sådär så inser jag hur mycket jag gillar stallet och hur fint jag tycker att det är! Alltid härligt att komma dit.
Vi tittade i alla fall mest på hästarna, Kiljan såklart och strosade runt lite samt kollade staketet i skogshagen. Åt mycket bullar gjorde vi också, mamma åkte nämligen till ett bageri och handlade underbara bullar, mums! Så vi satt och fikade vid hagen i solen och hade det bara härligt!
Lite senare så åkte jag och mamma upp till stallet igen för att kolla lite på de små såren som Kiljan hade och se hur han hade det. Först tyckte han att det var hemskt jobbigt när jag skulle hälla vatten på hans ben för att få rent såren men han lugnade sig snabbt. Bara att ta lite i taget, spruta, klappa, spruta, klappa. Efter ett tag kunde jag stå väldigt länge och spruta utan att han rörde sig ur fläcken. Min lilla duktiga häst!



Ihopsläpp och bråk

Red en liten sväng på Dropi tillsammans med mamma i morse, träffade på två väldigt stora älgar. Jag är inte sådär jätterädd för älgar men de är ändå lite läskiga. Man vet inte riktigt hur de ska reagera, det gick i vilket fall bra och vi red bara förbi dem medans de stod och glodde på oss.
Som Tea berättade i förra inlägget så släppte vi in Kiljan i valackflocken idag. Ohyfsad som han var blev han utfryst och han var det också när vi åkte därifrån, vilket vi gjorde efter att ha suttit utanför hagen i ett antal timmar och tittat på hur hästarna betedde sig. Antagligen så kommer han in i flocken om några dagar eller så har de klarat av det i natt.
Han fick några odentliga smällar och ett litet sår på benet som började blöda men det var bara ytligt och vi sköljde av det innan vi åkte hem och sprayade lite sårspray. Han reagerade inte när man klämde på det men tyckte antagligen att det sved lite när vi hälde vatten på det.

Nu ska vi åka tillbaka till stallet och se hur det går för lille Kiljan, pappa följer dessutom med!

Bilder från idag, sötisen låg i hagen när vi kom till stallet.


Lördag

Då var jag hemma igen efter att ha varit i stallet hela förmiddagen. Idag red jag en tur tillsammans med Lisa som rider Alma ibland. Vi hade en jätte trevlig tur, var ute i ungefär en och en halv timma. I stallet var det fullt upp, folk överallt. Stålebo ridklubb hade ordnat en kurs i säker hästhantering och de höll till på logen i vårt stall. Så det stod bilar på hela gårdsplanen och det gick okända hästar lite fram och tillbaka.
Sedan släppts Kiljan, Annas nya häst, in i valackflocken. Det var spännande att se på, Muninn (en av valackarna) tyckte inte att han betedde sig som han skulle och de bråkade rejält. Kiljan fick inte vara med de andra, de stod och åt i lugn och ro medan han sprang fram och tillbaka. Vi stannande inte kvar så länge och tittade, så jag vet inte riktigt hur det gick sen. Hoppas det gick fint! Givetvis glömde jag kameran hemma så jag kunde inte ta några bilder...
Imorgon tänkte jag cykla upp till stallet. Mamma är inte hemma och kan köra upp så jag ser det som ett tillfälle att få lite extra träning ;)
.



Äntligen helg

Skönt med lite ledigt, det var behövligt. Har varit väldigt trött de sista dagarna.
Mamma och jag åker iväg till stallet om en stund, får se vad vi hittar på. Ska naturligtvis titta till Kiljan, som just nu måste ha koll på ALLT samtidigt. Han kommer antagligen lugna sig om några dagar men vi hade tänkt att han ska "få vara häst" i en vecka eller två. Så att han känner sig lugn och hittar sin plats i flocken och vänjer sig lite vid omgivningen. Tror att det blir bra för honom.
Just nu sitter jag i vilket fall och reser mig varannan minut för att titta ut genom fönstret och se om mamma kommer. Jag vill iväg till stallet och mysa!



Hästägare

Jag tillbringade hälften av dagen på hästkliniken igår för en veterinärbesiktning av Kiljan. Hela tiden var jag supernervös! Han gick igenom lyckligtvis och nu står han i Stålebo och han är min lilla häst nu. Jag har nog inte förstått det riktigt än men det kommer nog.
Vi släppte honom i alla fall i en väldigt smal och avlång hage bredvid valackerna de stressade upp varandra ganska rejält, han fick stå inne i natt och nu går han i stället i en annan hage som är bredvid "Gången". Så nu har Kiljan "Gången" mellan sig och valackerna. Tog lite bilder igår men inte så många som jag hade hoppats, tänkte på för mycket annat. Men innan Jóhann kom med Kiljan till stallet så sprang jag runt i hagen en stund och tog lite kort.
Senare red jag också en liten härlig runda på Dropi tillsammans med Tea. Skönt att tänka på lite annat för en stund!
Bilder som jag tog i hagen innan Kiljan kom.




Vad hände med sommaren?

Äntligen hemma från skolan! Det känns som en evighet att gå hem. Brukar alltid cykla och då går det på tio minuter, men att gå tar så mycket längre tid. Förstår inte varför det ska vara så mörkt och regnigt ute, det är faktiskt maj, tycker att det ska vara soligt och varmt ute istället...
Ikväll ska jag och mamma upp till stallet i alla fall. Det blir jag som rider idag eftersom det är stallmöte, och det får mamma vara med på. Hoppas det inte regnar så att jag kan ta mig en liten mysig tur! Känner mig inte så sugen på att rida i ösregn, det blir inte lika härligt då.
Igår red mamma lektion för Suss och det såg superfint ut. Snerra var så snygg och jag filmade till och med lite (men den lägger jag inte upp här) ;) Funderar på att kanske tömköra henne en sväng, det var ett tag sedan.. Får se hur det blir när jag kommer upp!
.
Längtar till sommarvärmen!



Fjärilar i magen

Tisdagar är mina "utochspringa-dagar", lyckligtvis så hade vi idrott ute idag och jag orienterade en sträcka så jag "slapp" springa när jag kom hem. Det dumma med orientering är att man hela tiden måste stanna och titta på kartan vart man ska springa så man får inget riktigt flyt i det, fast det är samtidigt aningen roligare. Nej, nu ska jag sluta skriva om orientering!
Trodde att det skulle bli en tur till stalllet idag, men icke. Ingen som kunde köra mig och jag var inte riktigt på humör för att cykla, vilket jag kunde ha gjort. Saknar stallet och det är ändå bara två dagar sedan jag var där. I morgon blir det därremot mycket häst, stall, veterinär och allt vad det nu blir. Kameran kommer följa med (med mitt ny-gamla 35mm objektiv!) och jag kommer dokumentera dagen, kommer bli en kul och intressant utmaning. Pågrund av så mycket hästar och foto i morgon så kommer jag bara vara i skolan under en enda lektion, på förmiddagen ska jag dessutom intervjua en person till ett skolprojekt, läskigt och roligt. Har aldrig intervjuat någon förut så jag vet inte hur det kommer bli, alltid roligt att prova på nått nytt!

I morgon kommer nog vara den mest händelserika dagen på minst 1år för min del!
Bjuder på lite vitsippebilder från gårdagen.





vår och musik

Även om det har vart lite kallare idag har det varit riktigt fint väder, dock blev det inga hästar för mig idag heller... Satt istället hela eftermiddagen och skrev på en låt till musiken i skolan. Efter det så tog jag fram pappas gamla manuella objektiv och satte det på min kamera. Ett 35mm objektiv vilket gör att det är betydligt mindre än mina andra och ett som man lättare kan bära med sig över allt! Glad för att jag kom på att jag kunde använda det här saknat ett lättare och mindre objektiv som man kan ha med sig när man bara ska till stan eller hälsa på någon. Tog lite bilder med det när solen låg lågt, votsippor blev motivet, älskar när vitsipporna pryder skogen så att det blir som ett vitt täcke! Ska visa bilderna i morgon. Jag är verkligen nervös och har en del att hålla i huvudet, läxor och annat. Jag antar att det är därför bloggen hamnar lite i skymundan för min del, men den saken ska det ändras på! /Anna

vårpromenad

Just nu är jag ute och går i det sköna vårvädret. Har precis tränat lite, dans blev det idag. Var ett tag sen nu, har varit lite småsjuk den senaste veckan. Imorse var jag och mamma uppe i stallet. Mamma hade Dreki idag så vi kunde ta en liten tur tillsammans. Snerra fick gå min och mammas favoritrunda för första gången. En underbar skogsrunda som vi kallar för Furuborgskogen. Det var supermysigt! Igår var Anne Dirksen och hade kurs i stallet. Det var andra gången jag hade lektion för henne med Snerra och det gick faktiskt riktigt bra. I början hade jag noll koll på alla rep men sen gick det mycket bättre. Nu ska jag bara öva på allt nytt jag lärt mig så att jag och Snerra blir ett riktigt team ;) Nu får jag sluta skriva så jag kommer hem någon gång! :) trevlig kväll! /Tea

Lång super lördag

Har varit i stallet hela dagen idag, väldigt härligt. Anne var här och hade lektioner, alltid lika kul! Jag hade sista lektionen men var där redan när första började. Kan ju säga att jag var helt slut efter min lektion, Dropi var stressad bland annat på grund av blåsten skulle jag gissa fick göra en och samma sak nästan hela lektionen för att han skulle lugna ner sig och koncentrera sig på mig istället för ALLT annat. Tålamod var bara förnamnet på vad jag var tvungen att ha! Nu åker Anne till USA (inte lite avundsjuk?!) och ska gå Parelli kurs, så vi får se vilken dag det blir hon kommer till oss nästa gång.
Tog med mig kameran men det blev inte en ända bild... Jag rörde den inte ens, hade mest lust att bara stå och titta på lektionerna, roligt det med!



Tillbaka till skolan igen..

Hemma efter en seg dag i skolan. Det har varit så himla härligt att vara ledig i fyra dagar, det har känts precis som sommarlov. Vi hade första nationella provet i matte idag och det gick väl sådär. Kändes enkelt men min hjärna fungerar inte riktigt som den ska eftersom jag är lite halvsjuk. Min förkyldning har bara blivit sämre och jag känner mig inte helt med. Tur att det finns ipren man kan ta!
Nu måste jag sitta och plugga inför ett stort religionsprov vi har imorgon. Det är på islam, judendomen och kristendomen så det lär inte bli ett litet prov. Efter det ska jag och mamma till stallet. Tror att det är jag som ska rida idag, det väl väldigt längesen jag red Snerra, senast var i fredags! Vi har stalltjänst också och jag hoppas att jag mår såpass bra att jag kan hjälpa till lite i alla fall. Vädret kan man ju inte klaga på! Igår var det så fint att jag nästan brände mig. Var i stallet hela dagen. Jag smorde sadeln, tömkörde och bara var där. Helt underbart, det var rena sommardagen!
Nu får jag nog ta och läsa lite inför provet. Ha det bäst! :)

RSS 2.0